Protest la Parlament împotriva Proiectului de Lege privind separarea copilului de familie – FOTO

Protest la intrarea în Palatul Parlamentului, împotriva Proiectului de Lege – PL-x Nr 145/2023, inițiat de Guvern privind „organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie”.

Astfel, părinți și reprezentanți ai organizațiilor societății civile românești au ieșit în stradă, miercuri, la Parlament, pentru a protesta împotriva legii.

Câteva sute de persoane împarțite în două grupuri potesteză la intrarea în Parlament. Un grup se află la intrarea în Parlament dinspre Parcul Izvor și un alt grup protestează chiar în Parc.

Discuțiile pe marginea proiectului îi fac pe părinți să se teamă că această lege ar facilita separarea copiilor de părinții lor.

În replică, ministrul Familiei, Gabriela Firea, a catalogat aceste critici drept o „manipulare îngrozitoare”.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Firea a afirmat că nu se înființează instituții care „să ia copiii cu forța din familiile lor”.

„ATENȚIE!!! Prin Legea Prevenirii Separării copilului de familie statul român NU IA COPIII din familii, ci le ajută pe acestea să-i crească!!!

Copiii NU VOR FI SEPARAȚI de familie dacă părinții sunt la muncă în străinătate!!!

Copiii NU VOR FI SEPARAȚI de familiei dacă părinții nu îi vaccinează!!!

Copiii NU VOR FI SEPARAȚI de familie dacă părinții nu au școală sau trăiesc în sărăcie!!!

Toate aceste lucruri invocate pentru a manipula opinia publică sunt, de fapt, motive pentru care au ajuns în grija statului unii copii. Tocmai asta vrem să prevenim, COPIII SĂ NU MAI AJUNGĂ ÎN GRIJA STATULUI ȘI SĂ RĂMÂNĂ ÎN FAMILIILE LOR!!!” a scris Firea.

Potrivit ministrului Familiei, aproape o treime dintre copiii care au intrat în sistemul de protecție specială anul trecut au ajuns în grija statului din cauza situației economice precare a familiei, nu pentru că ar fi fost abandonați sau nedoriți.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati