Protest spontan al angajaților de la CNCD. Aceștia acuză salarizarea defectuasă, deficitul de personal și bugetul insuficient

1
61

Angajații de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării au declanșat, joi dimineața, un protest spontan, potrvit unui comunicat de presă. Aceștia acuză salarizarea defectuasă, inechități salariale și deficitul de personal.

  • ”În situația în care revendicările nu-și vor găsi rezolvarea, CNCD va colapsa, iar cel care are de suferit este chiar cetățeanul!”, transmit sindicaliștii.

Comunicatul sindicaliștilor de la CNCD:

”Sindicatul salariaților din cadrul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării ia act de declanșarea protestului spontan al angajaților din cadrul instituției, având drept scop susținerea intereselor profesionale și îmbunătățirea condițiilor de muncă.

Cerem respectarea drepturilor și intereselor legitime ale angajaților!

Așteptăm acțiuni concrete și o manifestare reală a respectului față de muncă și contribuția noastră, esențială pentru fiecare cetățean al țării.

Este momentul pentru guvern să dea dovadă de responsabilitate și respect față de fiecare angajat al instituției noastre și față de munca depusă în slujba cetățenilor, atât în calitate de funcționari publici, cât și ca singura instituție care militează și contribuie la apărarea principiului egalității și tratamentului egal în exercitarea drepturilor și libertăților fundamentale.

Problemele cu care întreg personalul C.N.C.D. se confruntă țin de:

• salarizare defectuoasă, inechități salariale;
• presiunea a fost plasată integral în sarcina unui număr foarte mic de salariați care asigură desfășurarea obiectului efectiv de activitate al instituției;
• deficit de personal extrem, raportat la volumul de muncă, subdimensionare având în vedere activitățile specifice de soluționare a cauzelor de discriminare;
• omisiunea nominalizării în mod explicit a instituției în cuprinsul Legii – cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice;
• buget insuficient pentru desfășurarea zilnică a activităților;
• existența unei diferențe semnificative din punct de vedere salarial cu instituții similare ca obiect de activitate (Avocatul Poporului).

În situația în care revendicările nu-și vor găsi rezolvarea, CNCD va colapsa, iar cel care are de suferit este chiar cetățeanul!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.