Proteste ale angajaţilor din direcţiile financiare din mai multe judeţe. Ministrul Boloș speră ca plata salariilor bugetarilor să fie făcută la timp

0
250

Angajaţii din direcţiile financiare din mai multe judeţe protestează, vineri, faţă de prevederile ordonanţei de reducere a cheltuielilor pregătită de Guvern. În acest sens, Marcel Boloș speră ca plata salariilor bugetarilor să fie făcută la timp, cu toate că există șanse mari ca aceștia să își primească banii cu întârziere luna aceasta.

Angajații au oprit activitatea și au mers la ușa ministrului pentru a cere explicații. Au cerut demisia ministrului şi amenință cu blocaje în toată țara. Oamenii sunt revoltați că ar urma să piardă bani, tichete de vacanță, dar şi funcțiile de conducere.

Astăzi ar urma să fie proteste şi la Trezorerie. Asta înseamnă că plata salariilor bugetarilor ar putea fi blocată până miercuri, deoarece luni și marți bugetarii sunt liberi în contextul minivacanței cu ocazia sărbătorii ”Adormirea Maicii Domnului”.

”Nu vreau să mă gândesc la așa ceva”

Ministrul Finanțelor speră, însă, că acest lucru nu se va întâmpla.

”14.300 de plăți se vor face în cursul zilei de astăzi, peste 5 miliarde de lei vor fi plățile.  Nu este de dorit acest lucru (ca plățile să întârzie din cauza suspendării activității instituțiilor, n.red.). Trebuie să ne gândim ca de activitatea Trezoreriei depinde toată activitatea și plățile de salarii la toți bugetarii. Nu vreau să mă gândesc la așa ceva, îndemn la calm și sper să putem să punem în aplicare ceea ce am discutat ieri”, a declarat Marcel Boloș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.