PSD București cere demisia directorului Termoenergetica, Claudiu Crețu. Acesta i-a îndemnat pe bucureșteni să-și cumpere boiler, dacă nu au apă caldă

PSD București cere de urgență demisia lui Claudiu Crețu, directorul Termoenergetica, ”pentru managementul defectuos, neprofesionalismul și lipsa de empatie dovedite pe parcursul mandatului său”. Social-democrații amintesc că acesta le-a recomandat bucureștenilor să își cumpere calorifer și boiler, dacă nu au apă caldă.

PSD București solicită Primarului General demiterea de urgență a directorului Termoenergetica, Claudiu Crețu, pentru managementul defectuos, neprofesionalismul și lipsa de empatie dovedite pe parcursul mandatului său, potrivit unui comunicat de presă.

PSD spune că ”de luni întregi, bucureștenii stau în frig, iar în această vara cartiere întregi nu au avut apă caldă. Pe site-ul companiei Termoenergetica sunt zeci de pagini de adrese ale unor imobile fără apa caldă și căldură. Suntem în luna octombrie, atunci când va veni gerul ce se va întâmpla în apartamentele bucureștenilor? Dar în grădinițele, școlile, spitalele, căminele de bătrâni, instituțiile publice racordate la sistemul centralizat de încălzire?”

PSD București: ”Nu toți au veniturile dvs, dl Cretu!”

De asemenea, social-democrații amintesc că șeful Termoenergetica le-a recomandat bucureștenilor să își cumpere calorifer și boiler, ambele electrice, în cazul în care nu au apă caldă sau căldură: ”Ne întrebăm dacă domnul Crețu crede ca orice bucureștean își permite să achite nu doar achiziția respectivelor aparate, dar și sumele uriașe care vor veni din facturi”.

”Lipsit de orice urmă de respect și decență, actualul director Termoenergetica, fost director ELCEN, le recomandă bucureștenilor să își cumpere calorifer și boiler, ambele electrice. Dincolo de cinismul acestor recomandări, ne întrebăm dacă domnul Crețu crede ca orice bucureștean își permite să achite nu doar achiziția respectivelor aparate, dar și sumele uriașe care vor veni din facturile pentru curentul electric. Nu toți au veniturile dvs, dl Cretu!”, mai spune sursa citată.

”Solicităm oficial dl Crețu să ne spună ce investiții a făcut ELCEN în ultimii 4 ani ani?”

PSD București mai spune că dl Crețu a fost directorul ELCEN, companie controlată de Ministerul Energiei, timp de 3 ani, dar care acum susține că în ultimii 10-15 ani nu s-au făcut investiții în sistemul de termoficare. ”A uitat probabil că instituția pe care o conduce a fost parte a acestui sistem! Solicităm oficial dl Crețu să ne spună ce investiții a făcut ELCEN în ultimii 4 ani ani? A modernizat dl Crețu în mandatul său măcar vreuna din cele patru centrale de care răspundea?”, arată formațiunea politică.

În plus, PSD îi atrage atenția primarului general, Nicușor Dan, că actualul director al Termoenergetica nu a avansat deloc ”nici măcar în privința centralei temporare de la Titan, pe care a promis-o bucureștenilor cu atâta ușurință, la începutul anului”.

„Dl Crețu știe doar să arunce vina pentru lipsa sa de implicare, pentru indolența cu care tratează una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă locuitorii Capitalei. De aceea, considerăm că demiterea sa urgentă și numirea unui director pe criterii stricte de competență, și nu de apartenență politică sunt singurele opțiunile pe care le are în acest moment Primarul General!”, conchide sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati