PSD îi cere lui Nicuşor Dan să dea explicaţii despre sursele de finanţare ale campaniei de publicitate

0

Reprezentanţii PSD i-au cerut primarului Capitalei, Nicuşor Dan, să-şi explice poziţia pe tema conexiunilor pe care oameni apropiaţi lui le au „cu interese de afaceri ruseşti” şi să lămurească asupra surselor de finanţare ale campaniei sale de publicitate.

„Solicităm lui Nicuşor Dan să-şi precizeze public poziţia pe tema agresiunii ruseşti în Ucraina. Este o datorie de claritate morală a oricărui candidat şi este o datorie morală a candidatului la primărie Nicuşor Dan faţă de bucureşteni, faţă de valorile statului de drept, de valorile democratice şi libertate. Solicităm de asemenea primarului general, să-şi explice poziţia pe tema conexiunilor pe care oameni apropiaţi de Nicuşor Dan le au cu interese de afaceri ruseşti şi cerem pe această cale, din nou, în mod public, primarului general să lămurească asupra surselor de finanţare ale campaniei uriaşe de publicitate”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Nicuşor Dan are obligaţia morală şi legală să elucideze sprijinul financiar sau de orice natură pe care îl primeşte de la consilierul său Matei Păun – „un susţinător declarat al intereselor politice ale Rusiei”.

„În condiţiile în care campania electorală se desfăşoară pe fondul eforturilor de dezinformare şi fake-news, mai ales în mediul online, în spatele cărora se află interese ruseşti, solicităm de asemenea candidatului la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, să pună la dispoziţia publicului, în mod transparent, informaţiile legate de staff-ul său de campanie şi conexiunile pe care oameni din staff-ul de campanie le au cu persoane sau companii din Rusia. Amintim că în 2022, Primăria Capitalei a deschis o licitaţie pentru 1.200 de pachete antivirus Kasperksy, în condiţiile în care, cu o lună înainte, autorităţile americane au introdus firma rusească Kaspersky Lab pe lista neagră a companiilor care ameninţă securitatea naţională, iar instituţiile federale avertizau companiile germane asupra riscurilor la care se expuneau folosind antivirusul. Mass-media internaţională avertizase încă din 2017 asupra riscului utilizării Kaspersky în sistemele informaţionale şi asupra legăturilor firmei cu interesele şi acţiunile de spionaj ale guvernului rus”, mai spune PSD.

Social-democraţii adaugă că în alegerile din 2016 susţinători importanţi ai USR şi chiar soţul lui Clotilde Armand, Sergiu Moroianu, atenţionau asupra lipsei informaţiilor transparente legate de datele financiare ale lui Matei Păun şi asupra implicaţiilor şi costurilor serviciilor pe care acesta le oferea încă de la acel moment candidatului la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan.

„Atragem atenţia că, prin responsabilitatea politică, nu doar administrativă pe care o are ca primar general, Nicuşor Dan este obligat să facă clarificări faţă de bucureştenii care au susţinut şi susţin prin eforturile lor, punându-şi casele la dispoziţie sau prin donaţii şi voluntariat, refugiaţii ucraineni din calea războiului de agresiune rusesc”, menţionează PSD.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version