PSD invită AUR şi USR PLUS la discuţii privind textul moţiunii de cenzură – DOCUMENT

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a publicat textul moţiunii de cenzură iniţiate de PSD şi transmite că formaţiunea pe care o conduce este dispusă să discute textul moţiunii sale, în condiţiile în care atât PSD, cât şi AUR şi USR PLUS doresc semnarea şi trecerea unei moţiuni de cenzură în Parlament.

USR PLUS anunţase că va depune moţiunea alături de AUR, dacă premierul Florin Cîţu nu îşi dă demisia.

„Un lucru e clar! Acest guvern, care a adus haos şi sărăcie, trebuie să plece acum! Iar pentru asta există o singură variantă: toţi cei interesaţi să semneze alături de noi moţiunea de cenzură de mai jos! Fără şantaj, fără jocuri pe sub masă, fără interese obscure”, a transmis liderul pe Facebook.

Liderul îndeamnă membrii celor două partide să lase poveştile.

„Aşadar, stimaţi colegi de la USR: lăsaţi poveştile! Vreţi să rămâneţi în Guvern? Sau vreţi – cu adevărat!- ca acest guvern să pice? Aşadar, stimaţi colegi de la AUR: lăsaţi poveştile! Vreţi să vă faceţi capital electoral pe spinarea românilor, pe dramele lor? Sau vreţi ca Guvernul Cîţu să plece? Aveţi probleme cu textul? E ceva neadevărat? Haideţi să stăm la aceeaşi masă şi să-l discutăm! Pentru că, nu-i aşa, cu toţii ne dorim să scăpăm de Guvernul Cîţu”.

Textul complet al moțiunii de cenzură poate fi consultat AICI.

Partidul Social Democrat a scris moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu. Aceasta are titlul „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor! Jos Guvernul Cîțu!”, iar în textul moțiunii, care se întinde pe doar patru pagini, PSD reproșează Guvernului că „traiul românilor devine tot mai împovărat de lipsuri”, iar „guvernarea PNLUSR-PLUS-UDMR are o singură prioritate: lupta pentru putere”.

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a avertizat USR PLUS că textul moţiunii de cenzură iniţiate de PSD va fi devastator pentru miniştrii USRPLUS.

Liderul deputaţilor USR-PLUS, Ionuţ Moşteanu, a declarat că la următoare şedinţă a Coaliţiei aşteaptă ca Florin Cîţu să-şi depună demisia, în caz contrar va fi depusă moţiunea de cenzură, acolo unde a fost bătută palma cu AUR, ca să aibă numărul de semnături necesar.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati