PSD, PNL şi UDMR se întâlnesc sâmbătă pentru a stabili câte ministere va avea fiecare partid

0
710
firea ciolacu

PSD, PNL şi UDMR se întâlnesc din nou sâmbătă pentru a definitiva programul de guvernare şi pentru a stabili structura viitorului guvern. Întâlnirea se reia la ora 14.00.

Liderii celor trei partide şi cei ai minorităţilor naţionale se întâlnesc sâmbătă pentru a agrea acordul politic, pentru a se înţelege pe structura Guvernului şi pentru a definitva programul de guvernare, scrie news.ro.

Practic, în acordul politic, PNL, PSD şi UDMR vor stabili câte ministere va avea fiecare partid, după ce tensiunile din cadrul negocierilor de vineri au dus la oprirea discuţiilor.

Ruptura s-a produs pentru că PNL îşi doreşte Ministerul Dezvoltării, care în mandatul guvernului demis a aparţinit UDMR, iar Uniunea îşi doreşte, în această noua coaliţie aceleaşi portofolii: Dezvoltare, Mediu şi Tineret.

”UDMR nu va fi element de decor”

Liderul UDMR a avut un mesaj tranşant: „Un singur lucru nu va fi posibil, UDMR să fie element de decor, să stam noi cu pantalonii daţi jos până la genunchi şi să aşteptăm poştasul zâmbind în fiecare lună”, spune Kelemen Hunor. El a afirmat că UDMR trebuie să rămână cu portofoliile actuale, respectiv Dezvoltare, Mediu şi Tineret.

Noua coaliţie trebuie să încheie negocierile până luni, când liderii PSD, PNL şi UDMR sunt aşteptaţi de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, pentru consultări în vederea desemnării premierului care să formeze Guvernul. Reprezentaţii PNL, PSD şi UDMR merg împreună, la ora 12.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.