Radu Mihaiu: „Atunci când ne confruntăm cu un focar de infecție într-un apartament, deja devine o chestiune de sănătate publică”

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunță că s-a mai descoperit un caz grav de depozit de materiale mucegăite într-un apartament. Aceste situații țin de sănătatea publică, și pot afecta și ceilalți locuitori din blocul respectiv.
Primăria însă poate interveni pentru a stopa focarul de infecție.
„Proprietățile neîngrijite sunt în general o problemă, urâțesc orașul și sunt o pacoste pentru cei care locuiesc în jur. Însă atunci când ne confruntăm cu un focar de infecție într-un apartament, deja devine o chestiune de sănătate publică.
De aceea luăm aceste cazuri foarte în serios. Avem proceduri de urgență pentru intervenție rapidă ori de câte ori ne este permis accesul. Dar acesta nu este un dat. Sunt situații în care astfel de apartamente sunt locuite de persoane care refuză ajutorul. Persoane care în general sunt abandonate de familie și nu mai au pe nimeni. Și atunci lucrurile devin foarte complicate.
Trebuie să câștigăm în instanță dreptul să intervenim. Practic să intrăm nepoftiți în casa omului și să facem curat. Iar apoi să trecem sub furcile caudine să găsim soluții care să trateze cauza. Să luăm acești oameni în grijă, să le asigurăm o viață decentă – nu îngropați în gunoaie”, transmite Radu Mihaiu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati