Raed Arafat: Sistemul medical din Capitală va fi pus sub o presiune mai mare iar unii pacienți vor trebui transferați

0
151
raed arafat
Facebook / Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Raed Arafat, șeful DSU, a declarat la începutul ședinței de Guvern, că din cauza creșterii cu peste 9.000 de cazuri de Covid în ultima săptămână în Capitală, sistemul medical din regiune va fi pus sub o presiune mai mare iar unii pacienți vor trebui transferați.

La nivelul Bucureștiului, din 6 decembrie până joi au fost 9.070 de cazuri suplimentare.

Anumiți pacienți vor fi transferați

“Asta va însemna că vom avea o presiune mai mare pe sectorul medical în zona Bucureștiului și zonele limitrofe și probabil va fi nevoie de transferarea unor pacienți în alte zone unde presiunea este mai mică.

Premierul Ciucă: Va trebui să analizăm creşterea numărului de pozitivări în Bucureşti

Am stabilit cu domnul ministru Tătaru că vom avea o ședință cu managerii spitalelor din București, cu șefii secțiilor ATI și șefii UPU ca să discutăm această situație, pe care o vom vedea cândva în cursul săptămânii viitoare, având în vedere cifra asta de cazuri”, a declarat secretarul de stat în MAI.

Arafat: Colaborarea populației rămâne cea mai importantă

“DSP-ul urmărește împreună cu prefectura situația din București, pentru că incidența nu e singurul factor care e luat în considerare pentru măsuri, de exemplu carantinarea. Există o listă de factori care este emisă de INSP și ei verifică acești factori în fiecare zi. Colaborarea populației rămâne cea mai importantă”, a mai spus Arafat.

Moarte suspectă la Spitalul Victor Babeș din Capitală. O femeie ar fi fost deconectată din greșeală de la aparate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.