Raed Arafat spune că oamenii pot să plece de la serviciu la magazin: „Ieşi într-o pauză, să cumperi”

Oamenii au timp să-și facă cumpărăturile și înainte de ora 18.00, susține Raed Arafat, în eventualitatea în care magazinele se închid la această oră și în timpul săptămânii. Aceștia pot cere pauză de la serviciu sau lucrează după un program decalat, spune el.

La ora actuală sunt în vigoare două măsuri care îi vizează pe angajaţi – telemunca şi programul de lucru decalat – care le permite salariaţilor să meargă la cumpărături înainte de ora 18.00 în localităţile unde magazinele se închid mai devreme din cauza ratei ridicate de infectare. Secretarul de stat în MAI Raed Arafat le transmite angajaţilor să solicite angajatorului aceste drepturi.

„Mai sunt încă două măsuri care au fost adoptate şi nu sunt ridicate: telemunca care îţi permite să fragmentezi programul, să ieşi într-o pauză, să cumperi şi să te întorci, şi decalarea programului. Orice angajat trebuie să solicite angajatorului să o facă”, a declarat Raed Arafat, marţi seară, la Antena 3, potrivit news.ro.

Angajații DSU merg în timpul zilei la cumpărături

În acest sens, Arafat a dat exemplul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI, structură pe care o conduce el și care a adoptat programul de lucru decalat, fapt ce permite angajaţilor să îşi facă pe timpul zilei cumpărăturile.

Medicul a mai spus că el face comenzi online, nu merge la magazin în această perioadă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati