Rafila anunță 7.726 de cazuri noi de COVID -19 în ultima săptămână și vine cu recomandări: Utilizarea măștii în spații închise, evitarea aglomerației

Numărul cazurilor de infectări COVID-19 a crescut alarmant în ultima perioadă. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a declarat luni, într-o conferință de presă, că numărul cazurilor de infectare cu SARS COV-2 este în creștere, iar autoritățile recomandă purtarea măștii de protecție în spații închise, în mijloace de transport în comun, evitarea aglomerației, igiena mâinilor, aerisirea spațiilor închise. Rafila a subliniat că este recomandată în continuare vaccinarea, mai ales în cazul persoanelor vulnerabile.

  • În săptămâna 27 iunie – 3 iulie 2022 au fost înregistrate 7.726 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2.

”În ultima săptămână s-au înregistrat aproape 8.000 de cazuri, mai exact 7.726 de cazuri. Un procent important, 1.307 cazuri din aceste 7.726 sunt pacienți reinfectați, care au trecut prin boală în ultimele 90 de zile.

În unitățile sanitare de profil numărul de persoane infectate este de 922 în toată țara. La ATI sunt internate 52 de persoane, dintre care jumătate sunt nevaccinate și jumătate sunt vaccinate. 25 sunt nevaccinate, deci o proporție apropiată cu cea de acoperire vaccinală din țara noastră.

Din fericire, numărul de decese rămâne mic, 16 decese pe parcursul unei săptămâni.

În această perioadă au fost efectuate 70.000 de teste.

În ceea ce privește evoluția cazurilor, am plecat undeva la 2.000 de cazuri la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie, după care a început creșterea, o creștere semnificativă, o creștere cu 50% a numărului de cazuri în săptămâna 20-26 iunie și o creștere cu circa 80% în săptămâna 27 iunie-3 iulie”, a explicat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Se recomandă utilizarea măștii în spații închise, evitarea aglomerației

Alexandru Rafila a precizat că purtarea măştii în spaţii închise şi în mijloacele de transport în comun este recomandată, după cum se recomandă igienizarea mijloacelor de transport în comun şi aerisirea spaţiilor publice în care se află persoane în număr mare.

Rafila a menţionat că autorităţile se pregătesc pentru a gestiona o eventuală creştere a numărului de infecţii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati