Rafila vrea renegocierea contractelor privind achiziţia vaccinurilor COVID-19

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că doreşte renegocierea contractelor de achiziţie a vaccinurilor împotriva COVID-19, precizând că acestea sunt valabile până în 2023 şi prevăd cumpărarea unor cantităţi mari. Este posibil ca în perioada următoare să ne confruntăm cu expirarea vaccinurilor în cantitate mare, a mai spus acesta.

”Expirarea vaccinurilor nu este un proces nemaiîntâlnit, dar expirarea vaccinurilor în cantitate mare, şi lucrul ăsta e posibil să se întâmple şi în perioada următoare, dacă interesul pentru vaccinare este redus şi dacă şi interesul pentru a-l cumpăra din partea altor ţări sau chiar pentru a-l primi gratuit este, de asemenea, scăzut. Eu am avut această preocupare din primul moment şi am reuşit să vând practic tot vaccinul primit de la compania Pfizer în luna ianuarie şi în luna februarie. Deci am vândut 6,5 milioane de doze către Germania şi către Ungaria”, a afirmat Alexandru Rafila, scrie news.ro.

El spune că doreşte renegocierea acestor contracte de achiziţie a vaccinurilor anti-COVID, care sunt valabile până în 2023.

”Am informat Guvernul, am informat Preşedinţia României, încercăm prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe să vedem dacă sunt şi alte ţări în această situaţie încât să avem o voce puternică la nivel european sau mai puternică la nivel european, să vedem care este posibilitatea declarată de renegociere a acestor contracte care să prevină risipa banilor publici”, a precizat ministrul Sănătăţii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati