Raluca Turcan: 40% din locurile de muncă nou create, plătite cu salariul minim

0
Foto: Facebook / Raluca Turcan

De la începutul anului şi până în prezent au fost create 120.000 de locuri de muncă şi aproape jumătate dintre ele sunt plătite cu salariul minim, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan, spunând că şi din acest motiv îşi doreşte majorarea salariului minim.

„De la începutul acestui an, au fost create 120.000 de locuri de muncă, o informaţie care a trecut oarecum mai puţin observată şi din cauza zumzetului politic, cu alegeri interne și așa mai departe.

Din aceste 120.000 de locuri de muncă, aproximativ 40% sunt plătite cu salariul minim şi de aceea ţin foarte tare şi la majorarea salariului minim, şi la corectitudinea în relaţiile de muncă.

Turcan: „În România au fost create, în acest an, 120.000 de locuri de muncă”

De asemenea, reprezintă în continuare o direcţie pe care trebuie să accelerăm: dinamizarea pieţei muncii este sursă şi de creştere a nivelului de trai, dar si de sustenabilitate a marilor sisteme publice, pentru că ne va creşte implicit contribuţia la bugetul de stat”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan, marţi, potrivit digi24.ro.

În context, şefa de la Muncă i-a îndemnat pe oameni să militeze pentru ca drepturile lor salariale să fie trecute pe cartea de muncă şi să nu încurajeze munca „la negru”.

„Oamenii să-și ceară drepturile!”, este sfatul Ralucăi Turcan, care a explicat pe ce ar putea miza viitorii angajați.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version