Raluca Turcan a solicitat să fie amendată pentru nepurtarea măștii: Înțeleg criticile și mi le asum

0
128
Foto: Facebook / Raluca Turcan

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a cerut să fie amendată pentru nepurtarea măștii, după ce a fost surprinsă în acest mod la o acțiune de împădurire la care a participat, în județul Sibiu.

„Am solicitat să fiu amendată. Consider că este corect, chiar dacă au fost doar câteva momente și în tot restul timpului, am respectat regulile. A fost o neatenție , pentru care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare.

Înțeleg criticile și mi le asum, dar trebuie să explic și manipulările care au apărut mai ales în mediul on-line: într-un mod tipic lor, cei de la PSD au suprapus imagini de la acțiunea de împădurire cu fotografii mai vechi, cum este fotografia în care apar la masă alături de echipa mea din Sibiu, asta arată și direcția vădit manipulatoare a acestei situații.

Este important să respectăm toți regulile, este important să rămânem prudenți și să ne protejăm sănătatea noastră și pe a celor din jurul nostru. Înțeleg că oamenii au obosit cu toții, dar trebuie să rămânem prudenți și să accelerăm vaccinarea. Putem fi mai bine în scurt timp”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Muncii nu a purtat mască la o acțiune de împădurire la care a participat, în județul Sibiu. În apărarea sa, Raluca Turcan a scris inițial pe o rețea de socializare că fotografiile nu sunt reprezentative, iar participarea la eveniment a fost condiționată de un test antigen negativ.

„De asemenea, la locația din aer liber au fost disponibile măști si dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se afla la șase km, unde rata de infectare era de 0,33. Distanțarea a fost în general respectată, iar măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare”, a scris întâia oară ministrul Muncii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.