Raluca Turcan, despre protestul de la Cotroceni: Varianta cu 2.300 de lei salariu minim este un compromis. Angajatorii doreau înghețarea

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a reacționat luni cu privire la nemulțumirile sindicaliștilor Cartel Alfa care au protestat în fața Palatului Cotroceni.

Sindicaliștii sunt nemulțimiți de ”nesemnificativa majorare a salariului minim pe economie” și cer un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justă şi aplicarea corectă a legislaţiei.

Astfel, în ceea ce privește salariul minim, Raluca Turcan a declarat că varianta de majorare la 2.300 de lei lunar a fost una de compromis, în condițiile în care mulți angajatori au propus înghețarea.

”Provocarea mea este să găsim soluții, să venim cu rezultate concrete. În privința salariului minim, să nu uităm că am obținut o majorare, la 2.300 de lei, în condițiile în care angajatorii care sunt cei mai mari beneficiari de angajați cu salariul minim propuneau înghețarea lui.

Varianta aleasă a fost una de compromis și mi-aș dori ca de acum înainte salariul minim să fie anunțat spre finalul anului în curs pentru anul următor, să beneficiem cu toții de o predictibilitate”, a declarat ministrul Muncii, potrivit spotmedia.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati