Ramona Ioana Bruynseels, candidată la Primăria Sectorului 1, o acuză pe Clotilde Armand că a ignorat interesele copiilor

Ramona Ioana Bruynseels, candidata AUR la Primăria Sectorului 1, a anunțat că una dintre prioritățile sale pentru sector este obținerea certificării UNICEF de „Oraș Prietenos cu Copiii”, cu scopul de a-l transforma în cel mai bun loc pentru copii din România.

  • Sectorul 1 s-ar alătura astfel unei rețele globale de orașe care au îmbrățișat viziunea unui viitor mai bun pentru copii, precum Lisabona, Barcelona, Paris sau Vancouver.

„Clotilde Armand a ignorat nevoile copiilor din Sectorul 1! Eu voi construi un Sector 1 prietenos cu ei! E o chestiune de #bun simț și responsabilitate”, a declarat Ramona Ioana Bruynseels, referindu-se și la faptul că multe școli din sector funcționează fără autorizație la incendiu, unele încă prezintă risc seismic și nicio creșă nu a fost construită în ultimii 4 ani.

Ce înseamnă un oraș prietenos cu copiii?

Un oraș prietenos cu copiii este mai mult decât un simplu slogan – este o viziune în care fiecare copil se simte respectat, pus în valoare, are șanse egale de dezvoltare, indiferent de mediul din care provin și în care este încurajat să participe activ la luarea deciziilor care îl privesc.

Concret, acest lucru se traduce, printre altele, în: parcuri și locuri de joacă moderne, transport public adaptat nevoilor lor, educație de calitate de la creșă la liceu, acces la activități extracurriculare, servicii medicale de calitate, consultarea copiilor în luarea deciziilor, implicarea lor în proiecte comunitare.

Viziunea Ramonei Ioana Bruynseels

Ca mamă a două fete, Ramona Ioana Bruynseels consideră că investiția în copii este cea mai bună investiție în viitorul comunității. Prin proiectul său de a înscrie Sectorul 1 în programul global al UNICEF, candidatul AUR la Primăria Sectorului 1 se angajează să pună copiii în centrul politicilor publice din Sector, dacă va fi aleasă primar.

„Îmi doresc ca Sectorul 1 să devină un exemplu pentru întreaga țară în ceea ce privește grija și atenția acordată copiilor. Împreună, putem construi un oraș în care fiecare copil să se simtă valorizat, protejat și încurajat să își urmeze visurile.” A declarat Ramona Ioana Bruynseels, candidat la Primăria Sectorului 1.

Despre programul „Oraș prietenos cu copiii” al UNICEF

Inițiativa „Oraș prietenos cu copiii” a fost lansată de UNICEF în 1996 și se desfășoară în prezent în peste 40 de țări. Programul oferă orașelor un cadru și instrumente pentru a dezvolta politici și servicii care să răspundă nevoilor copiilor și să le protejeze drepturile. În prezent, niciun oraș din Romănia nu are această certificare”, spune Ramona Ioana Bruynseels.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati