Război total Dăncilă – Ponta / Liderul Pro România, somat de premier să prezinte dovezi vizavi de o serie de acuzaţii

Premierul Viorica Dăncilă l-a somat public pe liderul Pro România, Victor Ponta, să aducă dovezi vizavi de o serie de acuzaţii făcute miercuri, într-o conferinţă de presă, referitoare la faptul că ar cumpăra parlamentari pentru a sprijini căderea moţiunii de cenzură.

  • „Închidem această zi cu un alt agitator al scenei politice.

Am văzut astăzi în Victor Ponta un om disperat, iresponsabil și lipsit de credibilitate. Am văzut un om care, pentru a-și atinge scopul personal, e în stare să mintă, să acuze fără să prezinte dovezi, să calce și pe cadavre. Nu toți oamenii sunt de vânzare și asta nu înțelege Ponta. Nu toți așteaptă recompense pentru a vedea calea corectă. Aceasta nu e abordarea mea și, în mod cert, nu este modul meu de a face lucruri”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Aceasta a adăugat că Victor Ponta a atacat miercuri prim-ministrul țării cu acuzații neprobate și l-a amenințat cu mascații.

„Aceste declarații sunt de o gravitate extremă care pot avea repercusiuni serioase și pot induce prejudicii de imagine atât în plan intern, cât și în plan extern. Dacă Victor Ponta mai vrea să aibă vreo fărâmă de credibilitate în fața oamenilor, este dator să aducă probe. Îl somez să prezinte public dovezi pentru toate aceste acuzații. În caz contrar, voi depune plângere penală împotriva domnului Ponta pentru atac la Prim-ministrul României”, a conchis preşedintele PSD.

Victor Ponta a declarat miercuri, la Parlament, că PRO România aşteaptă ca premierul Viorica Dăncilă să vină să ceară votul Parlamentului pentru a rămâne la guvernare.

„Aşteptăm ca doamna Dăncilă, aşa cum ne-a anunţat că are majoritate, că are voturi, că a cumpărat parlamentari – cu o sută de mii, cu două sute de mii, nu ştiu cu cât i-a cumpărat, treaba ei -, să vină în Parlament cât mai urgent, chiar săptămâna viitoare, să ceară votul pentru noul Guvern. Obţine 233 de voturi, activează în continuare, nu le obţine, atunci putem să trecem la ceea ce noi considerăm ca o soluţie urgentă, şi anume un nou guvern”, a afirmat Ponta.

Întrebat cum comentează că Viorica Dăncilă a afirmat, la Mamaia, că nu va pleca din funcţie, Victor Ponta a răspuns: „Atunci o să chem mascaţii să o scoatem din Guvern, ce putem să facem altceva? Ar fi al doilea preşedinte al PSD care pleacă cu mascaţii”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati