Reacția lui Robert Negoiță după ce Nicușor Dan a scos palmierii plantați la Piața Unirii: ”Este circ ieftin … bucureştenii nu au apă caldă”

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat, luni, că nu era nevoie de aviz pentru plantarea palmierilor la Piaţa Unirii, criticându-l pe edilul general Nicuşor Dan care a susţinut că arborii au fost puşi ilegal.

  • De asemenea, primarul Negoiţă acuză un „circ ieftin”: „Atâta vreme cât bucureştenii nu au apă caldă, (…) nu avem iluminat pe străzi, transportul public este vai de el, nu trebuie primarul general să facă ceva? Iată că şi-a găsit o ocupaţie”.

„Domnul primar Nicuşor Dan, care nu face nimic, de fapt, este foarte supărat pe oricine care face ceva. Eu mă bucur că am reuşit să transformăm Piaţa Unirii, care era o jale şi ruşine şi a început să arate cât de cât ok, cu spaţii verzi, cu nişte alveole, cu nişte copaci şi, evident, că nu ştiu dacă a fost ideea cea mai fericită, dar mi-o asum, să plantăm acolo nişte copaci exotici aclimatizaţi, care, conform specialiştilor, rezistă inclusiv iarna. Să înţeleg că îl supără că se întâmplă lucruri. (…) Pe partea legală, nu aveam nevoie de nimic ca să plantăm copaci. Nu există nicio prevedere în lege nicăieri sau cel puţin nu ştiu eu unde să ai nevoie de vreun aviz ceva. Într-un Bucureşti care este poluat şi are nevoie de mulţi copaci, de cât mai mulţi copaci, să vii tu să-mi spui că n-avem nevoie de spaţiu verde şi de copaci, mie mi se pare o nebunie”, a afirmat Negoiţă, la Digi 24.

În opinia sa, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, face „circ ieftin”. „Atâta vreme cât bucureştenii nu au apă caldă, (…) nu avem iluminat pe străzi, transportul public este vai de el, nu trebuie primarul general să facă ceva? Iată că şi-a găsit o ocupaţie. Scoate copacii plantaţi de Primăria Sectorului 3 într-o zonă centrală, unde este nevoie de verde. Niciodată nu este prea mult verde. (…) Îi arăt eu sute de copaci pe care Primăria Sectorului 3 i-a plantat pe zonele administrate de Primăria Generală şi ştiţi de ce? Pentru că mi-e jenă, sunt în Sectorul 3 şi mi-e jenă că Primăria Generală nu face nimic sau, mă rog, poate că ei fac, dar nu se vede de la noi”, a susţinut Robert Negoiţă.

El a subliniat că palmierii plantaţi în zona Unirii sunt aclimatizaţi şi rezistă şi iarna.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni că palmierii de la Piaţa Unirii, care au fost plantaţi „ilegal”, vor fi extraşi şi duşi la Primăria Sectorului 3. 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati