VIDEO/ Nicuşor Dan: O să scoatem palmierii de la Piaţa Unirii şi o să îi ducem domnului Negoiţă

Primarul Nicuşor Dan a declarat luni că palmierii extraşi de la Piaţa Unirii vor fi duşi la Primăria Sectorului 3, el subliniind că aceştia au fost plantaţi ilegal.

Edilul general a afirmat că terenul pe care a lucrat Primăria Sectorului 3 se află în proprietatea Primăriei Capitalei şi este administrat de Administraţia Străzilor. Astfel, orice intervenţie ar trebui realizată cu avizul Administraţiei Străzilor, a punctat Nicuşor Dan.

„O să îi scoatem şi o să îi ducem domnului Negoiţă. La primărie, acolo. Noi suntem administratori. O să se pomenească cu ei. Noi, totuşi, suntem un stat de drept, trebuie să respectăm legea. Aici este un teren care este în proprietatea Primăriei Municipiului Bucureşti şi în administrarea Administraţiei Străzilor. Există o hotărâre de Consiliu General care spune că sectoarele pot să intervină pe bulevardele care sunt administrate de Primăria Municipiului Bucureşti sau de către subordonatele ei cu condiţia să ceară voie. Nu au cerut niciodată. Mai mult decât atât. În momentul în care ei au spart trotuarul din faţa Magazinului Unirii, au fost amendaţi şi li s-a spus să se oprească”, a precizat Nicuşor Dan.

Primarul Capitalei a admis că a avut, în urmă cu un an, o discuţie cu primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, pe tema unor amenajări la Piaţa Unirii, dar că autoritatea locală nu a prezentat şi o documentaţie în acest sens.

Palmierii „nu se potrivesc deloc” în Piaţa Unirii

Exprimând o opinie personală, edilul a declarat că palmierii „nu se potrivesc deloc” în Piaţa Unirii, deoarece România nu este o ţară exotică. El a adăugat că amenajarea urbanistică a centrului Capitalei trebuie realizată de specialişti.

„Suntem totuşi la kilometrul zero al Bucureştiului şi în momentul în care amenajezi kilometrul zero al Bucureştiului trebuie să te consulţi cu nişte specialişti. Nu poţi să vii de capul tău să pui meri”, a spus el.

Primarul general a informat că a trimis sâmbătă poliţiştii locali în Piaţa Unirii şi că aceştia au găsit „un cetăţean bulgar, care coordona nişte cetăţeni nepalezi, care nu aveau niciun act” şi care plantau palmierii.

„Suntem la al treilea episod. Mai întâi s-a pus acest spaţiu verde. Nu comentez. Nu am avut semafor trei săptămâni pentru că s-au tăiat cablurile de alimentare a semafoarelor. Al doilea episod, la fel, fără să ne întrebe nimeni nimic… ne-am trezit că lucrările pe care noi le făcusem şi stabilizasem plăcile din faţa Magazinului Unirii au fost sparte şi s-au înlocuit cu pavajul pe care îl vedem în tot Sectorul 3. Şi acum ne-am trezit din nou, fără să fim anunţaţi, cu aceşti copăcei. (…) Bucureştiul are nenumărate probleme. Cea mai importantă dintre ele – că nu se respectă legea. Aici e vorba de sfidare. În momentul în care primarul Municipiului Bucureşti i-a spus să se oprească şi el continuă, asta e sfidare, nu mai e dialog”, a subliniat el.

Nicuşor Dan a anunţat că Administraţia Străzilor a iniţiat un litigiu pentru recuperarea pagubelor, după ce Primăria Sectorului 3 a spart bordurile instalate de Municipalitate în centrul oraşului. El a menţionat însă că Primăria Capitalei nu va face demersuri împotriva spaţiilor verzi amenajate de către Primăria Sectorului 3 în Piaţa Unirii, chiar dacă acest lucru s-a făcut în mod ilegal.

„Pe trotuarul din faţa Magazinului Unirii o să intervenim noi şi o să cerem banii pe tot ce au stricat ei. Şi, în plus, pe lucrările pe care le facem a treia oară practic, pentru că noi le-am făcut în urmă cu şase – şapte luni. (…) Spaţiul verde, aşa cum este, mai puţin palmierii aceştia, are şanse de a intra în legalitate, făcându-se toate actele care sunt necesare”, a mai afirmat primarul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati