Restaurantele din București și-au anunțat ofertele pentru noaptea de Revelion, dar meniurile s-au scumpit

Nici nu s-au relaxat bine restricțiile de sărbători că patronii de restaurante anunță ofertele pentru Revelion, potrivit stirileprotv.ro.

Chiar dacă restaurantele pot funcționa doar la jumătate din capacitate, iar la seara festivă vor putea participa numai cei care dețin un certificat verde digital, sunt opțiuni pentru toată lumea. Trebuie să știți însă că tarifele sunt mai piperate și cu 25 la sută față de anii trecuți. Numărul mai mic de invitați, dar și creșterea prețurilor sunt motivele invocate de patroni.

La un hotel, pe vremuri palatul unei bănci renumite, pachetul de Revelion pentru două persoane costă 658 de euro. Este inclusă în aceasă sumă și o cameră de hotel. Iar petrecerea va avea tematica anilor ’20. Dimineața sunteți așteptați la micul dejun.

Aici va fi scena, va fi un spațiu comun un lobby și de o parte și de alta a coloanelor, va fi masă pregătită și zonă de bufet aranjată. În contextul în care suntem limitați la 50%, în contextul în care toți furnizorii au crescut prețurile, în contextul în care utilitățile au crescut suntem nevoiți să venim cu prețul corect, prețul real”, spune un director de vânzări.

Pe același principiu a mers și patronul unui alt restaurant din Centrul Vechi. Meniul costă 840 de lei. Cu aproximativ 25% mai mult că acum doi ani.

În sala mare vom avea vals vienez cu muzică live, iar jos la caramă, taraf de lăutari, la fel, muzică live. Este un meniu bazat pe materie primă autentică, românească, brânzeturi, condimente, mușchi de vită, care cu ajutorul tehnicii să fie gătită la un nivel cât mai înalt”, a spus un bucătar.

Cei care vor să între în noul an la înălțime pot urmări ploaia de artificii de la miezul nopții dintr-un restaurant, aflat la etajul 36. Pentru locuri lângă geam, un bilet costă 799 de lei. Cei care se hotărăsc din timp, primesc însă o reducere de 10%.

Am rezervat deja aproximativ 20% și sperăm să acoperim cei 50%. Prețul e același că acum 2 ani, în mod normal ar fi trebuit să sufere modificări, dar preferăm să vină oamenii la revelion astfel încât să rămânem în viață și să supraviețuim acestor vremuri”, a explicat CEO-ul unui restaurant.

Cei care doresc un Revelion intim, dar în același timp în afara locuinței, pot opta pentru o cină într-o cameră de hotel. Oferta vine la pachet cu un decor de poveste, un meniu ce conține 3 feluri de mâncare și posibilitatea de a rămâne peste noapte la hotel.

Avem terine de somon cu icre negre, o specilitate de rață și un seret apple cramble”, a spus un executive chef.

Experiența completă costă 150 de euro, asta înseamnă cină și cameră. Cine vrea doar să cineze și apoi să plece acasă, plătește cam 40 de euro de persoană.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati