Restricții de circulație, în București, cu ocazia desfășurării Târgului de Crăciun din Piața Constituției

0
531
Foto: Facebook / arhiva creart

Circulația va fi restricționată, în București, cu ocazia desfășurării Târgului de Crăciun, în Piața Constituției.

În perioada 30.11 – 26.12.2023, zilnic între orele 10.00-23.00, se va desfășura evenimentul „Târgul de Crăciun București – Bucharest Christmas Market”, în Piața Constituției.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, în zilele de 30 noiembrie și 01, 02 și 03 decembrie 2023, între orele 16.00-02.00, se va restricționa traficul rutier pe Bd. Libertății, segmentul cuprins între Calea 13 Septembrie și Bd. Națiunile Unite, precum și pe Bd. Unirii, ambele sensuri, între Bd. I.C. Brătianu și Bd. Libertății (inclusiv cele două bretele adiacente), informează Brigada Rutieră.

În zilele de 01 și 02 decembrie 2023, se va restricționa prima bandă de circulație de pe Bd. Libertății, pe segmentul cuprins între Bd. Națiunile Unite și Calea 13 septembrie, începând cu ora 06.00, până la data de 03 decembrie 2023, ora 23.00.

De asemenea, în zilele de 08-10 decembrie, 15-17 decembrie, 22-26 decembrie 2023, între orele 16.00-02.00, traficul rutier se va restricționa pe Bd. Unirii, perimetrul cuprins între Bd. I. C. Brătianu și Piața Constituției (inclusiv cele două bretele adiacente), cu permiterea traversului în Piața Unirii pe Splaiul Independenței.

În cazul în care va fi un aflux mare de spectatori, se va restricționa gradual traficul rutier și pe Bd. Libertății, segmentul cuprins între Calea 13 Septembrie și Bd. Națiunile Unite, fără a obtura intrările principale în Palatul Parlamentului.

Totodată, în perioada 30 noiembrie-27 decembrie 2023, se va restricționa traficul rutier pe banda III de circulație a bretelelor adiacente parcării din Piața Constituției.

Pentru traversarea în condiții de siguranță a participanților, se vor amplasa temporar 3 treceri pentru pietoni temporare în zona Pieței Constituției, în perioada 30 noiembrie-26 decembrie 2023, astfel: 2 treceri pe breteaua care accede către aceasta dinspre Calea 13 Septembrie în zona Ministerului Mediului, iar cealaltă pe breteaua dinspre Bd. Unirii, latura aferentă Ministerului de Finanțe.

Rute ocolitoare:

  • Calea 13 Septembrie – Bd. Libertăţii – Bd. Regina Maria;
  • Calea 13 Septembrie – Bd. Libertăţii – Bd. Naţiunile Unite – Spl. Independenţei;
  • Calea Călăraşilor – Spl. Independenţei – Bd. Naţiunile Unite – Str. Izvor;
  • Bd. Unirii – Spl. Independenţei – Bd. Naţiunile Unite – Bd. Libertăţii – Calea 13 Septembrie.

Recomandările polițiștilor

Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului şi de prevenire a accidentelor de circulație şi solicită conducătorilor de autovehicule:

  • să circule cu prudență şi să evite pe timpul deplasării manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic;
  • să folosească mijloacele de transport în comun pentru a evita blocajele în trafic;
  • să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate;
  • să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei;

Pietonilor le recomandă să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o realizeze doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenţia de a traversa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.