Românii pleacă în străinătate în vacanța de 1 Mai și Paște și lasă mașinile la aeroport

1
Photo by Lama Roscu on Unsplash

Cei care au reușit au intrat în vacanța comasată de 1 mai și Paște. În aeroporturi și vămi sunt mai mulți călători care pleacă decât cei care vin acasă, potrivit stirileprotv.ro.

Paștele catolic a fost acum o lună, iar românii din străinătate au mai puține zile libere pentru cel ortodox. Reprezentanții celui mai mare aeroport din țară, cel din Otopeni, se așteaptă la un flux mare de pasageri. Sunt aglomerate și parcările de lângă aeroport.

Familia Măndoiu a plecat în vacanță în Italia. Pentru că sunt din Brașov, oamenii au venit cu mașina până în București și au lăsat-o într-o parcare privată din apropierea aeroportului.

Reporter: Cu cine mergeți în Italia?

Bărbat: „Cu soția, cu fiica, ginerele și cu cuscri”.

Reporter: Cât stați?

Bărbat: „O săptămână”.

Reporter: Și ați ales să lăsați mașina aici?

Reporter: „Da, păi e în siguranță. E bine că avem și transport până la aeroport și după înapoi aici”.

În zona aeroportului au apărut mai multe parcări private, unde mulți călători își lasă mașinile când pleacă din țară.

Administratorii parcărilor le oferă și transport de la parcare la aeroport și invers. În medie, o zi de parcare costă 40 de lei. Maria și Andrei au plecat în Albania și ne spun că apelează mereu la acest serviciu.

Maria: „O lăsăm de foarte mult timp aici, de cel puțin 15 ori, călătorim destul de des și a fost cea mai bună opțiune, nici nu depindem de cineva… Costurile sunt asemănătoare, dar confortul e altul”.

În total, în apropierea aeroportului sunt 17 parcări în care oamenii își pot lăsa mașina atunci când pleacă în concediu. Într-o parcare sunt mașini din județele Argeș, Constanța, Brașov, Alba, dar sunt și mașini din București – pentru că unii oameni preferă să vină cu autoturismul propriu până aproape de aeroport în loc să ia un taxi sau transportul în comun.

Pentru că mulți pleacă în vacanță în această perioadă și parcările sunt pline. În unele locuri rezervările au fost făcute cu câteva săptămâni înainte.

ReporterCâte zile au rezervat oamenii în medie?

Ionuț Dumitru, manager parcare: „Marea majoritate acum merg 7-11 zile. Sistemul nostru este oprit de ieri, pentru urmatoarele 7 zile nu avem locuri absolut deloc, decât pentru cele rezervate din timp. Avem de acum înainte 4 luni de zile în care se deschide site-ul 3-4 zile, apoi o săptămănâ stă închis și tot așa”.

Nicoleta Ilie, administrator parcare: „Până duminică va fi deja plină, va fi full. Chiar și astăzi, în prima zi de minivacanță așteptăm undeva la 70-75 de mașini. Clienții noștri care folosesc parcarea pe termen lung merg în destinații turistice mult mai calde gen Egipt, Dubai, Turcia, plus vacanțele exotice, cum ar fi Tailanda sau Sri Lanka”.

Numărul mare de turiști se vede cu ochiul liber și în aeroport. Unii pleacă la rude în străinătate, alții în tot felul de destinații.

Și reprezentanții aeroportului estimează o creștere mare a numărului de pasageri în perioada vacanței, așa că le recomandă turiștilor să se prezinte din timp la aeroport și să aibă la ei documentele necesare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version