Românii pot cere credite prin Programul ”Noua Casă”. Normele de aplicare, adoptate

Șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a anunțat, miercuri seară, că Guvernul a aprobat normele de aplicare ale programului „Noua Casă”, afirmând că după ce documentul va fi publicat în Monitorul Oficial românii vor putea merge la bancă pentru a cere credite.

„În această seară au fost aprobate normele de aplicare ale programului Noua Casă. (…) vorbim despre două categorii de beneficiari, respectiv cei care, până în prezent, erau în categoria beneficiarilor (…) respectiv credite de până la 70.000 de euro, cu garanţii de stat de 50% şi avans 5% pentru locuinţe noi sau vechi. La aceştia se adaugă o nouă categorie de beneficiari, cei care vor achiziţiona imobile cu valoare cuprinsă între 70.000 de euro şi 140.000 de euro, cu garanţii de stat de 60% şi avans de 15%”, a declarat Ionel Dancă, la finalul ședinței de Guvern.

Ionel Dancă a afirmat că programul este disponibil pentru cei care doresc să achiziţioneze imobile cu credite cu garanţii de stat imediat ce actul va fi publicat în Monitorul Oficial.

”Vorbim despre un plafon de aproximativ 1,6 miliarde lei, disponibil până la sfârşitul acestui an pentru acest program”, a precizat Dancă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati