Romaşcanu: Conducerea TNB va dispune o anchetă internă şi va depune plângere pentru distribuirea neautorizată a unei publicaţii

Conducerea teatrului Naţional Bucureşti (TNB) va dispune o anchetă internă şi va depune plângere pentru distribuirea neautorizată a unei publicaţii în incinta instituţiei, anunţă ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu.

„În urma celor sesizate public privind distribuirea unui ziar la sala Studio a TNB, conducerea ne-a informat că mâine va dispune o anchetă internă şi va depune plângere la poliţie pentru distribuţie neautorizată de materiale în incinta TNB. Nimeni din conducere nu a fost informat despre acest demers extrem de grav”, a scris Romaşcanu duminică, pe Facebook.

Ministrul afirmă că în nicio instituţie din subordine nu trebuie să fie distribuite „materiale private”.

„Nu putem tolera ca o instituţie-simbol de cultură a României (şi nicio instituţie a Ministerului Culturii) să devină spaţiul de propagare a unor materiale private, indiferent de conţinutul lor, cu atât mai mult a unor materiale care ar putea face propagandă unor interese străine României”, se mai arată în postare, conform Agerpres.

Deputatul USR Iulian Bulai i-a solicitat anterior ministrului Culturii demiterea directorului interimar al Teatrului Naţional Bucureşti, Mircea Rusu.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati