S-a deblocat criza din sănătate, anunță preşedintele CNAS Andrei Baciu / Protestul din Piața Victoriei, ANULAT

0
262

Andrei Baciu, președintele CNAS, anunță că, urmare a discuțiilor avute acum cu liderii sindicali, a fost asigurat că angajații caselor de asigurări de sănătate vor începe de astăzi efectuarea plăților pentru spitale, servicii medicale și medicamente. ”Practic, astăzi se deblochează criza din sănătate”, a arătat el.

Proiectul de lege care prevede, între altele, creşteri de salarii pentru angajaţii Caselor de Asigurări de Sănătate a fost adoptat, marţi, de Camera Deputaţilor, ca for decizional.

Protestul la care urmau să participe angajaţi, inclusiv din ţară, în Piaţa Victoriei, a fost anulat, anunţă Blocul Naţional Sindical.

  • Preşedintele CNAS, Andrei Baciu, a afirmat că a primit asigurări că vor începe, de marţi, plăţile pentru spitale, servicii medicale şi medicamente.

”Ca urmare a discuţiilor avute acum cu liderii sindicali, am fost asigurat că angajaţii caselor de asigurări de sănătate vor începe de astăzi efectuarea plăţilor pentru spitale, servicii medicale şi medicamente. Practic, astăzi se deblochează criza din sănătate, ca urmare a eforturilor depuse de colegii mei liberali, care au reuşit să impună adoptarea proiectului de lege care răspunde solicitărilor angajaţilor CNAS”, a arătat Andrei Baciu, într-o postare pe Facebook.

El le-a mulţumit liberalilor pentru susţinere, în special liderului PNL, Nicolae Ciucă.

”Fac menţiunea că adoptarea proiectului nu pune presiune pe bugetul de stat şi că modificările implică strict fondurile proprii ale CNAS. În acelaşi timp, am reparat o inechitate, pentru că profesionişti din domeniul asigurărilor sociale de sănătate câştigau mult mai puţin decât angajaţi din alte instituţii cu funcţii similare. Un sistem nu poate fi cu adevărat performant şi eficient fără oameni profesionişti şi motivaţi. Este un proces început de câteva luni de zile care se finalizează într-o perioadă plină de provocări, însă orice amânare a soluţionării ar fi echivalat cu un blocaj”, a explicat preşedintele CNAS.

Iniţial, erau anunţate pichetări la Ministerul Sănătăţii şi la Guvern, însă sindicaliştii au decis ulterior că vor protesta doar în Piaţa Victoriei, de la ora 12.00. În urma votului din Camera Deputaţilor, şi această acţiune de protest a fost anulată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.