S-a deschis primul Centru de Excelență în Nefrologie din România

Primul centru de excelență în nefrologie din țara noastră a fost deschis în Capitală, fiind vorba despre o investiție a unei companii din Suedia, cel mai mare furnizor independent de servicii de dializă din România, care va ușura viața pacienților afectați de bolile renale. 

Pe lângă serviciul de bază, cel de dializă, noul centru oferă servicii și tratamente asociate afecțiunilor renale, cum ar fi diabet, nutriție, cardiologie, dar și analize medicale.

“Scopul centrului de excelență este să trateze boala cronică de rinichi printr-o abordare multidisciplinară, pentru că majoritatea afecțiunilor renale sunt determinate de alte boli, în special hipertensiune arterială și diabet zaharat”, potrivit unui comunicat de presă.

 

Asta înseamnă că pacienții nu vor mai fi nevoiți să meargă din spital în spital, ci vor avea posibilitatea de a se trata în același loc.

Surse din piață vorbesc de o investiție de câteva milioane de euro, care include achiziția și renovarea clădirii, dotările cu echipamente medicale de ultimă oră, infrastructura digitală concepută pentru a colecta automat date de la pacienții supuși tratamentului, dar și facilități moderne pentru pregătire și practică medicală.

Centrul de Excelență în Nefrologie Diaverum Fundeni are o suprafață totală de peste 4.000 de metri pătrați.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati