Salvamontiștii au salvat peste 120 de oameni în 24 de ore

Echipele salvamont din țară au primit peste 100 de apeluri în ultimele 24 ore, prin care li se cerea intervenția de urgență. Numărul apelurilor s-a dublat față de ziua precedentă, iar salvamontiștii au salvat 123 de oameni, potrivit digi24.ro.

„În ultimele 24 de ore la Dispeceratul Național Salvamont, s-au primit 104 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor. În cazul acestor intervenții au fost salvate 123 persoane, dintre acestea 36 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital. S-au mai primit 50 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre domeniile schiabile și traseele turistice din zona montană”, a anunțat Salvamont România duminică pe pagina de Facebook.

Numărul apelurilor a fost de două ori mai mare decât în intervalul precedent de 24 de ore, când s-au primit 52 de telefoane pentru a cere ajutor.

„În cazul acestor intervenții au fost salvate 58 persoane, dintre acestea 25 au fost predate la Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital”, potrivit datelor Salvamont raportate sâmbătă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati