SANITAS anunță grevă generală în spitalele din București, în februarie/ Medicii cer deblocarea a mii de posturi

Șeful SANITAS București anunță grevă generală în spitalele din București, în luna februarie. Medicii cer deblocarea a mii de posturi din sistemul medical: “Există un risc major de a greși. Suntem epuizați de la începutul anului până acum”, a declarat un lider SANITAS.

  • „Cele 19 spitale din subordinea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti au nevoie urgentă de deblocarea posturilor, pentru că nu mai are cine lucra în aceste spitale. La nivel naţional ar fi nevoie de 30 de mii de posturi. Guvernul a promis că va debloca 14 mii de posturi în 2023, nu s-a întâmplat acest lucru, au fost deblocate doar 4 mii de posturi.(…) Noi suntem în perioada de strângere de semnături pentru greva generală, în Bucureşti. În luna februarie vom face mişcări de protest, până la această grevă generală”, a declarat pentru AGERPRES Viorel Huşanu, preşedintele Uniunii Sindicale SANITAS Bucureşti.

Și Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) a făcut apel, sâmbătă, către Ministerul Finanţelor, pentru aprobarea memorandumului înaintat de Ministerul Sănătăţii pentru spitalele din subordinea sa, precum şi a celui înaintat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) pentru spitalele aflate în subordinea autorităţilor locale, inclusiv cele ale Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Reprezentanţii CMMB arată că în sistemul medical public din Bucureşti sunt aproximativ 900 de posturi de medici vacante.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati