Saptamanaverde.edu.ro – platformă educaţională, lansată de ministerele Educaţiei şi Mediului

Ministerele Educaţiei şi Mediului au lansat, vineri, platforma Saptamanaverde.edu.ro dedicată elevilor şi cadrelor didactice, pentru a-i ajuta la organizarea activităţilor din cadrul Programului ‘Săptămâna verde’.

În acest an şcolar, fiecare unitate de învăţământ are la dispoziţie, la alegere, o săptămână din perioada 27 februarie – 16 iunie, pentru a derula Programul ‘Săptămâna verde’. Şcolile vor realiza, timp de cinci zile consecutive, activităţi educaţionale care contribuie la prevenirea schimbărilor climatice şi la protejarea mediului.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, platforma online conţine o serie de materiale informative şi idei, sugestii de activităţi ce pot fi organizate la nivelul unităţilor de învăţământ.

‘Cadrele didactice nu sunt obligate să se limiteze la resursele propuse, fiind încurajate să identifice, la nivel local, şi alte tipuri de activităţi complementare’, explică ministerul.

Platforma este implementată de Ministerul Educaţiei, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Asociaţia Code for Romania, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Autoritatea pentru Digitalizarea României.

‘Având în vedere importanţa educaţiei privind schimbările climatice, platforma educaţională lansată astăzi reprezintă un instrument util pentru cadrele didactice şi elevii care participă la activităţile din ‘Săptămâna verde’. Cu astfel de iniţiative, contribuim cu toţii la formarea unui comportament responsabil faţă de mediul înconjurător şi implicit a unei societăţi care îşi protejează viitorul. Toate materialele şi activităţile incluse în această platformă reprezintă un punct de pornire şi ne dorim să le dezvoltăm în anii viitori alături de întreaga comunitate educaţională. Mult succes elevilor, profesorilor şi partenerilor în această primă ediţie a Programului ‘Săptămâna verde!”, a declarat ministrul Educaţiei, Ligia Deca, citată în comunicat.

‘Educaţia ecologică este, foarte probabil, cel mai important instrument prin care creştem generaţii cu respect pentru mediu. Şi pentru că respectul se câştigă, nu se impune, le-am pregătit elevilor şi dascălilor noştri cele mai plăcute şi interesante activităţi de învăţare. Le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei platforme. Prin intermediul acesteia, cadrele didactice au acum la dispoziţie o resursă consistentă pentru a se asigura că prima ediţie a ‘ Săptămânii verzi’ va fi un succes’, a afirmat, la rândul său, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

În forma actuală, platforma educaţională cuprinde date despre proiect, repere legislative, o bibliotecă digitală cu resurse educaţionale (materiale, idei de activităţi) pe teme din domeniile schimbărilor climatice, managementul deşeurilor, consum şi producţie sustenabile, biodiversitate, păduri şi viaţă terestră, apă şi viaţă acvatică, idei de trasee educative în natură, o hartă a ariilor naturale protejate şi informaţii despre acestea, lista staţiilor meteorologice şi informaţii despre acestea, resurse privind modalitatea de răspuns la dezastrele naturale, resurse şi sugestii de activităţi propuse de ONG-uri, exemple de bune practici educaţionale cu privire la schimbări climatice şi mediu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati