SCENE ȘOCANTE / Pacienţi operaţi, scoși în stradă – Spitalul de Ortopedie Foişor din Capitală, EVACUAT!

Spitalul de ortopedie Foişor din Bucureşti a fost evacuat de urgenţă în această seară. Zeci de pacienţi, unii dintre ei recent operaţi, au fost nevoiţi să îşi cheme rudele să îi ia acasă.

  • Cei mai mulţi dintre ei nu sunt din Capitală şi nu ştiu cum vor ieşi din această situaţie delicată.

Pacienții de la Spitalul de Ortopedie Foişor din București, unul dintre cele mai mari din țară, au fost evacuați din spital pentru că unitatea a fost transformată în regim de urgenţă în spital pentru pacienţii COVID. Mulţi din pacienţii evacuaţi au suferit intervenții chirurgicale acum câteva ore, scrie antena3.ro

Aparținătorii pacienților care au fost internați aici așteaptă răspuns pentru că nu ştiu cum îi vor îngriji acasă pe cei care sunt ieșiți din terapie intensivă.Vorbim de oameni care au venit din zone îndepărtate ale țării, pentru a-şi lua rudele bolnave acasă.

Spitalul de Ortopedie Foişor din Bucureşti, evacuat de urgenţă

Oamenii sunt disperați pentru că nimeni nu le-a comunicat ce se va întâmpla cu pacienții care au fost operați chiar în aceste zile. Aparţinătorii nu ştiu cum să-şi trateze rudele acasă, una este să fi îngrijit la spital de cadrele medicale și alta este să fie dus acasă să i se dea doar pastile pentru a calma durerea.

„Astăzi în jurul orei 18:00 ne-au anunțat. M-a sunat mama că trebuie să venim să o luăm de la spital că se evacuează spitalul, că se va face din seara asta spital COVID-19.”, a vorbit ruda unui pacient.

„Astăzi a fost scoasă de la Terapie Intensivă și acum trebuie să o luăm acasă”

Fiica unei paciente a povestit la Antena 3 momentele de groază prin care trec: „Mama a suferit o operație la genunchi, o intervenție chirurgicală care necesită recuperare. I s-a spus că trebuie să țină legătura cu medicul. Şi mă întreb, medicul unde o să o vadă în continuare că este proaspăt operată? Astăzi a fost scoasă de la Terapie Intensivă, a fost trecută astăzi pe salon și acum trebuie să o luăm acasă”

„Nu credeam că o să trăiesc așa ceva”

„Ne rugăm la Dumnezeu să fie bine și să nu sufere complicații. Sunt revoltată pentru că nu mi se pare normal să te anunțe de pe oră pe alta, că trebuie să vii să o iei acasă. Nu știu sunt încă sub șoc. Nu credeam că o să trăiesc așa ceva”, a spus fiica unei paciente pentru Antena 3.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati