Schimbare uriaşă, pregătită în Bucureşti: planul primăriei pentru bulevardul „Iuliu Maniu”

Pistele pentru biciclete au devenit un vis pentru Capitală. În ultimul an, municipalitatea nu a făcut niciun kilometru de piste, deşi a alocat zeci de milioane de lei pentru asta. În timp ce pentru anul acesta au apărut noi promisiuni, primarii de sector au anunţat că se apucă ei de treabă. Primarul Sectorului 2 vrea să le amenajeze peste tot, în timp ce în Sectorul 6 le-am putea vedea pe bulevardul Iuliu Maniu, potrivit observatornews.ro.

Capitala are acum 32 de kilometri de piste pentru biciclete. Mult sub nevoile oraşului. Deşi anul trecut, municipalitatea a alocat 43 de milioane de lei pentru astfel de proiecte, niciun kilometru de piste nu a fost realizat. Au fost începute lucrările la un singur tronson doar că… s-au oprit. La finalul anului trecut Primăria Capitalei a început să decoperteze asfaltul, pe o porţiune de 200 de metri, de-a lungul bulevardului Kiseleff. Recent tot municipalitatea a anunţat că lucrările au fost sistate din cauza vremii. Şi aşa au rămas.

Primăria promite iar kilometri întregi de piste: are în plan să construiască 32 de kilometri noi pe 5 artere din oraş

Anul acesta, primăria promite iar kilometri întregi de piste. Are în plan să construiască 32 de kilometri noi pe 5 artere din oraş. „S-au făcut piste in trecut care nu sunt folosite. Dacă vă uitaţi pe ele trece un biciclist la 3 ore şi am pierdut o bandă de circulaţie. Din păcate cred că sunt lucruri fără cap”, spune un biciclist. Aşa că mulţi biciclişti circulă printre maşini. „E pericol pentru ei si pentru noi in acelasi timp că nu ne convine să-i lovim. Ar trebui făcute piste speciale pentru biciclişti”, spune un şofer.

Dacă municipalitatea nu face, primăriile de sector vor să înceapă propriile şantiere. În Sectorul 2 am putea avea pe toate arterele piste pentru biciclete. „Am câstigat o finantare prin PNRR în valoare de 36 milioane de lei. Sunt 36 de km de piste pentru biciclete. Pe Pache Protopopescu si pe Colentina si pe Fabrica de Glucoză şi pe Petricani”, a declarat Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2. Inclusiv unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din Bucureşti ar putea avea infrastructură pentru biciclişti. „Avem în lucru un proiect destul de curajos. Nu e un demers usor pentru că aceste piste trebuie racordate la alte piste cum sunt de exemplu cele din Splaiul Independentei”, a declarat Paul Moldovan, administrator public Primăria Sector 6. Tot în Sectorul 6, primăria a construit 4 parcări speciale pentru biciclete cu o capacitate de 50 de locuri. Anul acesta promite altele 10.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati