Schimbări pentru administratorii de bloc – se modifică din nou Legea nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea şi funcționarea asociațiilor de proprietari

La Senat a fost depusă, recent, o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea şi funcționarea asociațiilor de proprietari şi administrarea condominiilor.

Această inițiativă de modificare legislativă ar putea veni în ajutorul administratorilor de bloc. Astfel, ar putea să nu mai fie nevoiți să obțină acel certificat de calificare și atestare a administratorilor de condominii prevăzut de controversata Lege 196/2018.

În prezent, administratorii sunt obligați ca, până pe 1 ianuarie 2021, să obțină acest certificat. Acum, parlamentarii vor să elimine aceast document, fiind necesar doar un curs pentru a ocupa funcția de administrator de bloc.

De asemenea, și administratorii în funcție trebuie să dețină doar diploma de absolvire a unui curs de calificare ca administrator de imobile/condominii.

Parlamentarii vor să renunțe și la atestatele de administrator, actele care dovedesc calitatea de administator.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati