Școlile din Capitală în care există elevi cu alergii, dotate gratuit cu autoinjectoare cu adrenalină

Unitățile de învățământ din Capitală în care există copii cu alergii severe beneficiază de autoinjectoare cu adrenalină oferite gratuit prin cabinetele medicale școlare, a declarat vineri directorul medical al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Turkes Ablachim.

„Încă de acum doi ani am aflat că în grădinițe și școli există copii cu alergii severe. Elevii au adus adeverințe medicale la medicii unităților de învățământ, iar pe baza acestora ASSMB a achiziționat autoinjectoarele cu adrenalină pentru a fi disponibile la școală în situația unor urgențe medicale. (…) . Suntem preocupați să asigurăm acestor copii alergici un mediu sigur la școală”, a explicat Turkes Ablachim, scrie Ziare.com.

Turkes Ablachim a spus că tot personalul medical din grădinițe, școli și licee a fost instruit începând din luna mai. La sesiunile de formare, susținute de specialiștii în alergii de la Asociația Română de Educație în Alergii (AREA), au fost invitate și cadrele didactice din școlile în care există copii cu alergii, dar și părinții acestor elevi și preșcolari.

„Cadrele didactice au apreciat această inițiativa și au considerat-o foarte utilă pentru a putea înțelege nevoile acestor copii, și mai ales pentru a putea acționa prompt în situațiile de urgență. De asemenea, au înțeles că stă în puterea lor să evite bullying-ul față de acești copii, prin oferirea de explicații colegilor din acea clasa asupra alergiilor”, a susținut directorul medical al ASSMB.

Turkes Ablachim a declarat că există mulți copii care au alergii, dar despre care nu există informații medicale, întrucât părinții se tem că cei mici să nu fie marginalizați din cauza afecțiunii lor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati