Școlile din Sectorul 6 vor fi dotate cu aparatură performantă anti-COVID

Toate școlile gimnaziale și liceele din Sectorul 6 vor fi dotate cu aparatură performantă și cu echipamente de protecție împotriva Covid-19, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei.

”44,893,618.87 lei (peste 8,9 milioane de euro), bani europeni, vor fi cheltuiți pentru ca 41 de instituții de învățământ să devină printre cele mai sigure din București, pe timp de pandemie”, anunță Primăria Sectorului 6. Este cea mai mare sumă asigurată integral din Programul Operaţional Infrastructură Mare pentru dotarea școlilor în acest sens, la nivel de Capitală.

Direcția Fonduri Externe, din cadrul Primăriei Sectorului 6, a semnat pe 11 ianuarie contractul de finanțare cu Autoritatea de Management în cazul proiectului „Consolidarea capacității de gestionare a pandemiei generată de virusul SARS-COV-2 la nivelul unităților de învățământ de pe raza Sectorului 6 al Municipiului București”.

Implementarea acestuia vizează creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare Covid-19, prin realizarea de investiții la nivelul unităților de învățământ preuniversitar, în vederea desfășurării în bune condiții a procesului educațional și a prevenirii și diminuării răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.

Astfel, cele 41 de școli și licee vor fi dotate cu echipamente de protecție medicală, aparatură destinată dezinfecţiei și purificării aerului și cu soluţii dezinfectante.
Perioada de implementare a proiectului este ianuarie – decembrie 2022.

Proiectul a fost aprobat de către Consiliul Local al Sectorului 6 în 24 noiembrie 2020 și a fost depus spre finanțare pe 7 decembrie 2020.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati