Se reiau înscrierile pentru Proiectul FIV2. Sunt 1.000 de locuri disponibile

Primăria Municipiului București reia înscrierile pentru Proiectul FIV2 –„O şansă pentru cuplurile infertile” etapa 2020, cu 1.000 de locuri disponibile pentru stimulentul financiar de aproape 3 000 de euro, a anunțat edilul Capitalei, Gabriela Firea.

Până acum s-au născut 458 de copii, iar proiectele au o rată de succes peste media europeană, de 25%.

“Asadar, incepand de azi, 15 august, ora 10:00, se reiau înscrierile în cadrul Proiectului FIV 2 – „O șansă pentru cuplurile infertile” – etapa 2020”, a completat primarul general.

Astfel, de la această dată, se redeschide aplicația în care se pot înscrie cuplurile interesate. Toate informațiile privind condițiile și actele necesare, precum și aplicația pentru înscrierea în proiect, sunt disponibile la adresa de Internet dedicată proiectului – http://fiv2.assmb.ro/.

Prin acest proiect, Primăria Capitalei acordă cuplurilor sprijin financiar în valoare de aproape 13.800 lei – pentru analize si tratamente de fertilizare in vitro.

Este vorba numai despre cuplurile care au recomandare medicală în acest sens, iar procedurile se derulează prin ASMMB.

“Suntem la a treia etapă de înscrieri în proiectul FIV, primele 2.000 de locuri din anii 2018-2019 au fost accesate rapid, ceea ce a arătat interesul extrem de ridicat.

Rezultatele nu întârzie să apară: deja 458 de copii s-au născut în urma acestei forme de sprijin, iar aproape 400 de cupluri au devenit părinți”, a adăugat Gabriela Firea.

Proiectele FIV ale Primăriei Capitalei au fost primele de acest fel din țară, finanțate integral de o autoritate locală, iar exemplul este urmat și de alte administrații locale din țară. Bugetul pentru FIV1 și FIV2 se ridică la 9 milioane de euro.

Proiectul FIV 1 a fost demarat în anul 2018, cu 1.000 de locuri (dupa numai 6 luni au fost ocupate toate locurile din program), iar în anul următor Primăria Capitalei a decis continuarea proiectului, prin aprobarea FIV2, prevăzut a fi derulat în perioada 2019-2020 (cu câte 1.000 de locuri pe an).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati