Secția 25 Poliție, Fundația „Sânge pentru România” și Asociația ANAID au oferit ajutoare pentru refugiaţi

Secția 25 Poliție, Fundația „Sânge pentru România” și Asociația ANAID  au oferit ajutoare pentru refugiaţii din cadrul Centrului de zi „Sfinţii Împăraţi Constantin și Elena” – Parohia Brâncuşi. 

Părintele diacon Radu Mihai Constantin, de la Parohia Brâncuși, a spus: „Darurile vin în sprijinul eforturilor depuse de enoriașii parohiei noastre și de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 (DGASPC6). Ne bucurăm de această colaborare dintre Biserică și alte instituții ale statului, respectiv organizații non-guvernamentale, care au ca scop principal ajutorarea celor aflați într-o situaţie delicată. Având în vedere încărcătura duhovnicească a perioadei în care ne aflăm, această acțiune este definiția milosteniei ca manifestare concretă a iubirii față de semeni”. 

Centrul de zi funcționează în baza parteneriatului dintre Parohia Brâncuşi și DGASPC6, având ca obiectiv acordarea de servicii educaționale de cea mai bună calitate pentru 50 de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani. 

În urma conflictului din Ucraina, locaţia a devenit centru pentru refugiaţi, găzduind peste 100 de persoane. În prezent, sunt cazaţi 23 de adulţi şi copii care beneficiază de masă caldă, produse de igienă personală, asistență medicală și religioasă, participă la activități culturale, artistice și recreative etc.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati