Sector 2: Proiect de sterilizare gratuită a câinilor comunitari şi pisicilor, adoptat de Consiliul Local

Consiliul Local Sector 2 a adoptat, în şedinţa de miercuri, un proiect de hotărâre privind un program de sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună şi pisicilor, cu sau fără deţinător, fondurile alocate pentru acesta fiind de 119.000 de lei cu TVA.

Potrivit actului normativ, serviciile vor fi oferite cetăţenilor cu domiciliul sau reşedinţa în Sectorul 2, prin aplicarea principiului „primul venit, primul servit”, ţinându-se cont de venitul deţinătorului animalului, care nu trebuie să depăşească salariul minim pe economie, notează Agerpres.

De asemenea, Consiliul Local a adoptat o hotărâre care aprobă un tarif de revendicare a câinilor cu stăpân sau deţinător, capturaţi de pe domeniul public al Sectorului 2, cazaţi în adăposturile autorităţii locale.

  • Tariful de revendicare pentru fiecare câine este constituit din suma de 50 de lei, reprezentând contravaloarea consultaţiei medicale la intrarea/ieşirea din adăpost, la care se adăugă 10 lei/zi pentru găzduire.

Plata tarifului de revendicare se poate efectua, prin virament bancar, în contul autorităţii locale, deschis la Trezoreria Sectorului 2, cu precizarea „revendicare + numărul de microcip al câinelui”. În situaţia în care, pe durata găzduirii, au fost necesare îngrijiri medicale de specialitate, deţinătorul va plăti şi contravaloarea acestora.

Predarea câinelui din adăpost către stăpân sau deţinător se va realiza, după încasarea tarifului de revendicare. În cazul în care acesta nu poate achita preţul stabilit la momentul revendicării şi după caz, alte costuri, va semna o convenţie de plată prin care se angajează să achite sumele datorate în maxim 30 de zile.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati