Sectorul 1: 43 intersecții supraînălțate, 425 limitatoare de viteză, 36.000 mp de marcaje rutiere

0

43 de intersecții supraînălțate, 425 de limitatoare de viteză, 36.000 mp de marcaje rutiere sunt doar câteva dintre componentele celui mai mare Plan de siguranță rutieră din România pe care Primăria Sectorului 1 a început să-l deruleze încă de acum trei ani.

În această perioadă, toată administrația locală a fost implicată în realizarea acestuia: ADP Sector 1 a executat mii de lucrări, Direcția de Investiții din Primăria Sectorului 1 a construit intersecții și treceri de pietoni supraînălțate pe toate străzile pe care le-am reabilitat și modernizat, iar reprezentanții Poliției Locale Sector 1 au mers în școli și au ținut cursuri de siguranță rutieră.

”Siguranța rutieră înseamnă reducerea accidentelor și salvarea de vieți. Din acest motiv, în Sectorul 1 implementăm cu prioritate Planul de siguranță rutieră. Investițiile pe care le-am făcut în acest program, amploarea lucrărilor, soluțiile inovative pe care le-am integrat la Sectorul 1 sunt exemple de bune practici care au fost preluate de mai multe orașe din România”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Iată câteva exemple de lucrări executate în cadrul Planului de siguranță rutieră:

– 43 intersecții supraînălțate;

– 425 limitatoare de viteză din mixtură asfaltică pentru reducerea vitezei la 30 km/h;

– 3.795 indicatoare rutiere;

– 3.315 stâlpi metalici rotunzi și stâlpi din mase plastice pentru delimitarea acces pietonal;

– 36.000 mp de marcaje rutiere cu vopsea clasică, cu material preformat, cu material antiderapant sau material termoplastic;

– 476 indicatoare cu denumire stradală;

– 90 sensuri unice pe străzile secundare din Sectorul 1.

La toate acestea se adaugă: zeci de oglinzi rutiere, garduri de protecție cu inscripția “Școală” și treceri de pietoni supraînălțate. Reprezentanții administrației locale au intervenit, cu precădere, în zona școlilor și grădinițelor, a spitalelor, a piețelor, a intersecțiilor intens circulate.

”Mi-aș dori ca în acest an să accelerăm acest Plan, dar alianța PSD-PNL își dorește altceva, a tăiat drastic bugetul ADP și a suspendat acest program. Inconștiența și calculul politic meschin pun în pericol siguranța  pietonilor, dar şi a celorlalți participanți la trafic: bicicliști, motocicliști, conducători auto etc. Dar vin alegerile, iar comunitatea locală are toate pârghiile să schimbe la vot majoritatea din Consiliul Local”, a mai precizat edilul Clotilde Armand.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version