Sectorul 1: În primele două luni ale anului s-au dat amenzi de peste 300.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor privind protecția mediului

Biroul Protecția Mediului Sector 1 a demarat o amplă acțiune având ca scop efectuarea de verificări în special în zonele cu potențial crescut de abandonare/depozitare a deșeurilor pe domeniul public/privat.

În perioada 01.02.2021-15.03.2021, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului în colaborare cu comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au efectuat verificări pe toată raza administrativ teritorială a Sectorului 1, în vederea identificării și soluționării depozitărilor/abandonărilor de deșeuri.

Totodată, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au efectuat verificări ale organizărilor de șantiere de construcții și demolări privind condițiile de ridicare, transport și depozitare a deșeurilor menajere/ industriale și asigurarea salubrizării străzilor, a căilor de acces și a zonelor verzi. 

În urma verificărilor efectuate, în primele două luni ale anului 2021, polițiștii locali au aplicat un număr de 166 sancțiuni contravenționale persoanelor fizice/juridice care nu respectau prevederile legale privind protecția mediului, în valoare totală de 300.000 lei, un cuantum de aproximativ două ori mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut.

Este vorba în principal despre aplicarea de sancțiuni pentru depozitarea/ abandonarea deșurilor de orice tip pe domeniul public, pentru neigienizarea terenurilor, pentru nesalubrizarea carosabilului în perimetrul șantierelor etc.

Spre comparație, în primele două luni ale anului trecut, pentru încălcarea prevederilor legale privind protecția mediului, polițiștii locali au aplicat 104 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 199.480 lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati