Sectorul 2: Ajutor pentru persoanele vârstnice să învețe cum să folosească Internetul și computerul

0
262

Pentru a facilita accesul la lumea digitală, Primăria Sectorului 2, prin DGASPC Sector 2, în colaborare cu ECDL România, vine în sprijinul persoanelor vârstnice cu domiciliul pe raza sectorului 2, oferindu-le posibilitatea utilizării independente a computerului şi a Internetului, în cadrul proiectului ECDL Digital Citizen, program pilot de educaţie digitală, oferit de ECDL Romania.

Proiectul ECDL Digital Citizen – program pilot de alfabetizare digitală – vine în întâmpinarea vârstnicilor din cadrul centrelor de zi ale Directiei de Asistență Socială, ajutând la prevenirea şi/sau limitarea unor situaţii de dificultate şi vulnerabilitate, care pot duce la marginalizare sau excluziune socială, promovând participarea persoanelor vârstnice la viaţa socială şi cultivarea relaţiilor interumane.

Astfel, fiind cele mai expuse riscului de izolare digitală, persoanele de vârsta a III-a, vor reuşi să devină mai active, să comunice mai mult şi mai uşor cu cei dragi şi să capete încredere în folosirea serviciilor din spaţiul virtual, ceea ce le va îmbunătăţi semnificativ viaţa de zi cu zi.

În plus, vor putea apoi să navigheze în lumea digitală în siguranţă, fără a cădea cu uşurinţă victime pericolelor cibernetice sau informaţiilor şi ştirilor false. De asemenea, vor afla la ce le poate folosi computerul şi Internetul, cum să caute şi să selecteze informaţiile online corecte, cum să comunice prin email sau să socializeze prin alte mijloace de comunicare digitale, cum să acceseze diverse servicii online (comerciale, administrative sau medicale spre ex.). 

Programul de alfabetizare digitală Digital Citizen desfășurat în spaţiul educaţional ECDL EduHub din Veranda Mall Bucureşti, a debutat luni 19 aprilie 2021, cu participarea a 16 beneficiari din centrele de zi din cadrul Directiei de Asistență Socială, respectiv Clubul Basarabia și Centrul Ion Creangă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.