Sectorul 2: Poliția a descoperit o rampă ilegală de spălare a mașinilor care ieșeau de pe un șantier

6

Verificările întreprinse de Poliția Locală Sector 2 au dus la descoperirea, pe terenul proprietate privată de pe Șos. Fabrica de Glucoză nr. 6D, unei rampe de spălare a autovehiculelor.

Rampa deservește mașinile care ies din șantierele aflate în zonă și a fost realizată din elemente prefabricate din beton armat.

Întrucât aceste lucrări au fost executate în mod neautorizat, executantul a fost sancționat contravențional cu 1000 lei, în conformitate cu prevederile art. 26 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții – modificată și completată ulterior, dispunându-se totodată și măsuri sancționatorii complementare, prevăzute de același act normativ.

În situația în care contravenientul nu va duce la îndeplinire la termenele prevăzute, măsurile sancționatorii complementare dispuse, cazul va fi înaintat Direcției Juridice din cadrul Primăriei Sector 2, în vederea sesizării instanțelor de judecată.

6 COMENTARII

  1. Regimul sanctionator aplicat din cauza nerespectarii unui cadru legal este menit a apara o valoare, un bun, un principiu, etc ale unui stat. In cazul de fata, IQ-ul Politiei Locale a Sectorului 2- dar si a presei ce a promovat acest mesaj in spatiul public – sunt puse serios la indoiala, intrucat gradul de pericol social al nerespectarii obligatiei legale de autorizare a rampei de spalare ESTE practic nul comparativ cu cel al nerespectarii obligatiei prevazuta pt organizarea oricarui santier, si anume aceea de a spala anvelopele oricator vehicule ce ies din santier pe drumul public si care, in caz contrar, ar conduce la POLUAREA si asa masiva a Bucurestiului. Discernamantul in aplicarea cadrului legal ce reglementeaza aplicarea unor SANCTIUNI presupune, intai de toate, discernamantul in INTERPRETAREA corelata a cadrului legal ce reglementeaza diverse domenii ale realitatii. Abilitatea invocata se pare ca lipseste cu desavarsire in institutia ale carei cheltuieli de personal, consistente de altfel, sunt finantate din bugetul local alimentat din taxele si impozitele noastre, ale contribuabililor sectorului 2.

  2. Ai caciulita nu ai caciulita, FLEOSC…. Cam asa funcționează la noi și ne mai și mândrim cu asta. Dacă faci ceva bun nu este bine ca mai trebuia sa faci ceva o autorizație o hartuita de pe undeva….

  3. De ce i au dat autorizație, dacă nu au prevazut în organizarea de șantier platforma spălare? Când greșesc bugetarii, tot cetățenii plătesc. După ce ca sunt incompetenți, sunt și răutăcioși.

  4. As fi foarte curios sa aflu cate santiere au fost amendate pentru lipsa rampelor de spalare a vehiculelor la iesirea din santier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version