Sectorul 2: Un câine dintr-o rasă agresivă a pus în pericol viețile unei mame și a copilului ei

0
sursa foto: Facebook - Primaria Sectorului 2 - Politia Locala

Ca urmare a sesizării telefonice, transmisă de un cetățean al Sectorului 2, Poliția Locală Sector 2 s-a deplasat în Str. Frederic Chopin nr. 40. La locația sesizată am constatat că un câine de talie mare, din categoria celor agresivi, a fost lăsat nesupravegheat și a pus în pericol integritatea fizică și viața unei mame cu un copilul de 2 ani și 11 luni.

Acest lucru a fost confirmat de martorii oculari din zona și recunoscută de către stăpânul animalului de companie. Deținătorul inconștient a fost sancționat contravențional, conform Legii 61/1991 rep,art 2, pct 17, cu 500 lei.

Principalele rase agresive sunt: Pitt Bull, Boerbull, Bandog, American Staffordshire Terrie (AmStaff), Tosa, Rotweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila brasiliero, Mastiff, Ciobanesc caucazian, Cane Corso.

Câteva sfaturi pentru proprietari:

• un câine dintr-o astfel de rasă este energic, are nevoie de multă mișcare, de atenție și educație. Ar trebui să vă gândiți dacă sunteți gata saă îi alocați timp suficient;

• încă de mic, câinele va trebui să fie socializat atât cu oamenii, cât și cu alte animale;

• câinele care face parte din una dintre aceste rase nu va fi lăsat nesupravegheat, în special dacă în jur se află și alți câini.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version