Sectorul 6: Festivalul „Poveste de Crăciun” a ajuns la ediţia a IV-a

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, sprijină a IV-a ediţie a Festivalului „Poveste De Crăciun” ce are loc între 29 noiembrie 2019 şi 15 ianuarie 2020.

Evenimentul este organizat de Opera Comică pentru Copii şi a cunoscut o evoluţie spectaculoasă începând cu anul 2016, când singura atracţie a acestuia o reprezenta patinoarul dedicat exclusiv copiilor. Atracţiile s-au înmulţit, odată cu interesul spectatorilor pentru Festivalul „Poveste De Crăciun”.

„Decembrie înseamnă pentru toţi copiii luna cadourilor, a surprizelor şi a vacanţei. Tocmai de aceea, le-am pregătit împreună cu Primăria Sectorului 6, un eveniment dedicat poveştilor de iarnă, cu activităţi care durează 7 weekenduri! Fie că vă atrage sala de spectacol sau minunile din Târgul „Poveste de Crăciun” găsiţi cu siguranţă ceva de savurat – în aer liber sau în interior”, a declarat Felicia Filip, directorul general al Operei Comice pentru Copii.

Cei care vor participa la Festivalul „Poveste de Crăciun” în 2019 vor intra într-un spaţiu de poveste în care îşi vor putea petrece timpul liber într-un cadru potrivit sărbătorilor de iarnă. Printre atracţii se numără: patinoarul copiilor, scena colindătorilor, zona dedicată Naşterii Domnului (grup statuar), sania lui Moş Crăciun cu 4 reni în mărime naturală, Bradul de Crăciun cu căsuţa Moşului în interiorul acestuia. Atracţiile de anul acesta au caracter de unicitate la nivelul întregii Capitale, iar spaţiul de desfăşurare al evenimentului se întinde pe o suprafaţă de 6000 mp, interior şi exterior.

Cei care vor prefera spectacolele Operei Comice pentru Copii (Calea Giuleşti 16, Sector 6) vor avea de ales din cele 35 de reprezentaţii pregătite pentru cei mici, iar cei ce vor să participe la târg o vor putea face în timpul weekendului, vineri (17.00 – 21.00), sâmbătă şi duminică (10.00 – 21.00).

Printre atracţiile din cadrul Festivalului Poveste de Crăciun 2019:

Între 6 şi 16 decembrie vor avea loc 15 reprezentaţii de balet din spectacolul „Spărgătorul de Nuci” – Cel mai important balet care celebrează sărbătorile de iarnă, de P.I. Ceaikovski.

Casa lui Moş Crăciun – Salonul Mozart se va transforma în laboratorul de cadouri al lui Moş Crăciun. Aici, cei mici vor putea găsi o expoziţie de diorame, vor putea participa la campania caritabilă Scrisoarea către Moşul, la ateliere de pictură şi îl vor vedea pe Moş şi tronul său. Casa lui Moş Crăciun va fi deschisă până pe 24 decembrie.

Derdeluşul OCC – Un derdeluş de peste 150 mp, cu o diferenţă de nivel de 3 m şi o lungime a pistelor (două) de 13 m, va sta la dispoziţia copiilor pe tot parcursul festivalului, într-un cadru forestier de iarnă şi cu atracţii adiacente specifice (bar de băuturi calde, muzicanţi, luminiţe). Derdeluşul va fi deschis pe toată perioada desfăşurării evenimentului.

Copacul cu colindători – Căsuţa din copac a Operei Comice pentru Copii va răsuna în colindele unei formaţii de Moşi Crăciuni suflători. Decorul specific în care această formaţie va fi încadrată este dublat de scena Naşterii Domnului, un grup statuar specific perioade, compus din persoanjele biblice (Iisus, Maria, Moise, Magii, animalele din jurul ieslei). Cei care vor să asculte colinde o vor putea face între 29 noiembrie şi 2 decembrie.

Târgul de Crăciun – Festivalul Poveste de Crăciun pune la dispoziţia publicului un târg de iarnă cu peste 25 de expozanţi (manufactură, produse de Crăciun, food-court), unic în zona Sectorului 6 – Cartierul Giuleşti. Zona va fi decorată în stilul unei pieţe bavareze şi va cuprinde şi un magazin al brazilor (Magazinul OCC), în cadrul căruia organizatorii propun 20 de stiluri diferite pentru împodobirea bradului de Crăciun (bradul globurilor de sticlă, bradul personajelor OCC, bradul obiectelor de lut, bradul nasturilor, bradul de ciocolată etc.) Târgul este deschis din 29 noiembrie până pe 29 decembrie 2019.

Caruselul jucăriilor – Simbolul cel mai remarcabil al târgurilor de Crăciun va fi prezent şi în cadrul Festivalului Poveste de Crăciun. Un carusel cu o capacitate de 37 de persoane, decorat specific, va sta gratuit la dispoziţia copiilor pe tot parcursul festivalului.

Scena Festivalului – Partener strategic al Operei Comice pentru Copii, Programul Naţional Cantus Mundi iniţiat de Corul Naţional de Cameră Madrigal – Marin Constantin, va aduce în cadrul festivalului peste 2000 de corişti care îi vor colinda pe bucureşteni.

Pentru a încuraja obiceiul colindului, va fi organizată şi o competiţie a colindătorilor, în urma căreia echipa câştigătoare va pleca într-o excursie la Disneyland Paris.

Sunetul muzicii – Festivalul Poveste de Crăciun se va închide cu 3 reprezentaţii de gală ale celebrului musical „Sunetul Muzicii”, în regia lui Răzvan Mazilu. Spectacolul este foarte apreciat de publicul bucureştean, atât pentru jocul artistic inedit şi comic, cât şi pentru tehnologia avansată folosită în scenografia sa. Reprezentaţiile vor avea loc pe 27, 28 şi 29 decembrie 2019.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati