Șeful ANAF, precizări despre noile reguli privind bacșișul în restaurante și baruri

Lucian Heiuș, șeful ANAF, a vorbit recent despre noile reguli privind bacșișul în restaurantele și barurile din România. Astfel, de la anul, bacşişul va fi impozitat şi va fi trecut pe nota de plată pentru fiecare client în parte. Totuși, consumatorul va fi cel care va decide suma pe care vrea să o lase. Mai mult, aceasta nu poate depăşi 15% din valoarea consumaţiei sau serviciului primit, fiind practic o nouă condiționare pentru domeniul HORECA, sector în care există cele mai mici salarii la nivel național.

De la anul, bacşişul va fi impozitat şi va fi trecut pe nota de plată. Clientul va fi, însă, cel care va decide suma pe care vrea să o lase. Aceasta nu poate depăşi 15% din valoarea consumaţiei sau serviciului primit.

„Maxim 15% din valoarea unui bon. Practic fiecare client poate să decidă ce suma lasă opatarului, chelnerului, în funcție de satisfacție.”, a precizat, la Antena 3 CNN, Lucian Heiuș, Directorul ANAF.

„Se va regăsi pe același bon. Acesta este mecanismul care se aplică în toate statele. Întrebat (n.r. clientul) cât la sută din valoare vrei să lași ca bacșis, tu spui 0, nimic, 5, 10, 7, 8, 15…”, a mai explicat șeful ANAF.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati