Şeful ANPC susține că facturile la energie emise de către unii operatori economici sunt de dimensiunea unui curs la facultate

Facturile la energie emise de către unii operatori economici sunt de dimensiunea unui curs al Facultăţii de Automatică, iar pe piaţă există contracte pentru care trebuie studii juridice de masterat, consideră preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, potrivit Agerpres.

În acest context, şeful ANPC anunţă că o comisie de specialitate ce va fi înfiinţată în cadrul instituţiei pe care o conduce va veni cu soluţii pentru rezolvarea acestor probleme.

„În condiţiile în care nu putem duce la cursuri de specialitate întreaga populaţie, va trebui să găsim soluţii pe înţelesul tuturor. Sunt operatori economici care emit, astăzi, facturi de dimensiunea unui curs al Facultăţii de Automatică. Există în piaţă contracte pentru care trebuie studii juridice de masterat. Există calcule faţă de care analiza matematică pare o glumă. Pentru toate cele de mai sus va trebui găsită o soluţie constructivă. Iar Comisia pe care noi ne dorim s-o înfiinţăm va veni cu aceste soluţii. Avem de învăţat din nevoile reale ale consumatorilor. Mai exact, pentru a se formula facturi mai uşor de citit, redactate în aceeaşi manieră, pentru a fi uşor înţelese şi uşor de comparat de către consumator, nespecialist în domeniu”, a afirmat Constantinescu, la lucrările Conferinţei anuale „Energia, prezent şi viitor”, organizată joi de Asociaţia Furnizorilor de Energie din România – AFEER.

Preşedintele ANPC a avut initiaţiva unui grup comun de lucru ANRE – ANPC – AFEER, pentru punerea în aplicare a unor abordări „mai pe înţelesul consumatorului mediu” pentru a se realiza o comunicare mai bună.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati