Semnal de alarmă tras de ministrul Sănătăţii: Transportul în comun, focar de COVID

0
312
Facebook / Societatea de Transport București - STB SA

Transportul în comun, mai ales cel de navetişti, şi evenimentele private sunt două dintre cele mai importante locuri unde se petrece infectarea cu coronavirus, spune ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Acesta susţine că sunt tot mai mulţi cei care ignoră regulile de distanţare socială, mai ales în mijloacele de transport în comun şi cere Poliţiei şi Jandarmeriei să facă verificări, scrie antena3.ro.

„Noi avem o transmitere. Focarele se dezvoltă apoi în comunitate, în transmitere liberă. Sunt locuri unde se produce infectarea – și, din evaluările noastre, sunt evenimente private, transportul în comun de navetiști sunt cele mai importante – și sunt locuri unde se fac focarele, unde merg acești oameni care coboară din acele autobuze, acei oameni care se întorc de la acele evenimente”, a spus ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Tătaru: Poliţia, Jandarmeria şi DSU să facă verificări

Potrivit demnitarului, problema intervine acolo unde oamenii din locurile menţionate mai sus nu poartă mască de protecţie şi nici nu respectă distanţa fizică recomandă de medici în pandemie.

„Aici intervine partea a doua, în care cineva trebuie să verifice aceste lucruri, iar conform Legii 55, avem Poliţie, Poliţie locală, Jandarmi, DSU şi Pompieri”, a subliniat şeful de la Sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.