Serviciile de alimentaţie publică din Capitală şi judeţul Ilfov au fost verificate de ANPC

0
92

Serviciile de alimentaţie publică din Capitală şi judeţul Ilfov au fost verificate de vineri de comisarii ANPC, în contextul pandemic, fiind aplicate 26 de amenzi, în valoare de 127.000 lei, a anunţat sâmbătă Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), scrie agenția de presă Agerpres.

„Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPCR) Bucureşti – Ilfov a efectuat, în data de 26 martie, 24 acţiuni de control la operatorii economici care prestează servicii de alimentaţie publică, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legii, mai ales în contextul pandemic de Covid-19, ce a generat o serie de măsuri speciale de protecţie.

În urma verificărilor realizate, comisarii CRPCR Bucureşti – Ilfov au aplicat 38 de sancţiuni contravenţionale, respectiv 12 avertismente şi 26 de amenzi, în valoare de 127.000 lei”, se spune în comunicatul ANPC.

De asemenea, instituţia menţionează că au fost dispuse măsuri complementare care au presupus oprirea definitivă de la comercializare a 365 kg de produse alimentare, în valoare de aproximativ 23.000 lei, precum şi oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru 2 dintre operatorii economici controlaţi.

În cazul a doi operatori economici, comisarii CRPCR Bucureşti – Ilfov au apelat numărul unic de urgenţă 112, solicitând sprijinul poliţiei deoarece, în cazul a 2 operatori economici, s-a constat, la momentul controlului, că activitatea de servire a mesei se desfăşura şi în spaţii închise, contrar prevederilor H.G. NR. 293/2021 pentru prelungirea stării de alertă.

Potrivit ANPC, controalele pe această temă vor continua şi în perioada următoare. Autoritatea îi asigură pe cetăţeni că supraveghează piaţa cu aceeaşi atenţie şi vigilenţă ca şi până acum, pentru a verifica modul în care este aplicată legea pentru protejarea drepturilor lor de către operatorii economici. Aceste acţiuni sunt intensificate cu atât mai mult cu cât, în contextul actualei crize medicale, este necesară respectarea în detaliu a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV 2, pe scară largă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.