Serviciul Starea Civilă din Sectorul 3 a înregistrat un număr record de căsătorii

Serviciul Starea Civilă din Sectorul 3 a înregistrat, în perioada 6-10 iunie, un număr record de căsătorii. Nu mai puțin de 100 de cupluri au spus „da” în faţa Ofiţerului de Stare Civilă, iar alte 23 de cupluri au ales să se căsătorească sâmbătă, 17 iunie.

Reamintim că Primăria Sectorului 3 a implementat în anul 2018 sistemul de programare online a căsătoriei civile, pe site-ul www.primarie3.ro. Programările online se fac începând cu data de întâi a lunii anterioare celei în care urmează să se încheie căsătoria. Acestea se pot face doar între cetățenii români, dacă unul dintre soți are domiciliul/reședința în Sectorul 3.

Cum se face rezervarea pentru cununia civilă

Pentru a face rezervare, tinerii completează data și ora la care doresc să aibă loc cununia civilă și vor specifica un număr de telefon și o adresă de e-mail pentru confirmare. Formularul electronic solicită completarea numelui, adresei și a CNP -ului fiecăruia dintre soți. După rezervare tinerii vor primi un e-mail pe adresa specificată cu confirmarea programării și li se va indica data la care trebuie să se prezinte la Serviciul de Stare Civilă (bd. Mircea Vodă nr. 5) pentru depunerea actelor.

Serviciul online de programare a căsătoriilor nu elimină cerința legală ca ambii soți să se prezinte în termenul legal pentru a completa declarația de căsătorie și a depune actele necesare.

Prin procedura de programare online solicitantul este de acord cu prelucrarea datelor personale în conformitate cu prevederile Regulamentului UE 2016/679.

Programarea căsătoriilor online face parte din  strategia de digitalizare și transparentizare a activității derulată de Primăria Sectorului 3 cu scopul eficientizării relației dintre autoritate și cetățean.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati