Simonis: PSD nu exclude varianta suspendării preşedintelui; Nu vrem o criză

PSD nu exclude varianta suspendării preşedintelui Klaus Iohannis, dar nu vrea o criză politică în contextul pandemiei, a declarat miercuri liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, într-o conferinţă de presă.

„Preşedintele României ar merita să fie suspendat nu pentru ceea ce urmează să facă, ci pentru ceea ce a făcut în ultimul an de zile, însă România se află într-o criză sanitară profundă şi într-o criză financiară abia la începutul ei. O suspendare presupune pe lângă o criză politică şi un referendum în 30 de zile, adică o nouă campanie electorală, o nouă zi a votului, iarăşi sute de mii de oameni implicaţi în procesul electoral şi iarăşi o expunere a societăţii, a populaţiei la acest virus, lucru pe care nu l-am dori. (…) Nu putem exclude definitiv o astfel de variantă, dar cred că în acest moment o criză politică nu e necesară”, a declarat Simonis.

El a adăugat că „preşedintele este primul care trebuie să conştientizeze faptul că este şeful unui stat aflat într-o criză profundă”, deci „primul care trebuie să fie raţional”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati