Sindicaliștii au protestat în fața Guvernului. Ce promisiuni a făcut Nicolae Ciucă – FOTO

Sute de persoane s-au strâns miercuri dimineață în Piaţa Victoriei, nemulțumite de creșterea inflației și de prețurile mari pentru alimente și energie.

Printre altele, protestatarii sunt nemulțumiți din cauza faptului că a fost amânată rezolvarea unor revendicări sociale semnalate în mod repetat autorităţilor competente.

În comunicatul organizatorilor se arată că ”inflaţia şi preţurile mari pentru produsele de bază, pentru energia electrică şi termică, pentru asigurările obligatorii, îngroapă românii în facturi insuportabile”.

Foto: Facebook / Voinopol Mircea

Conform sursei citate, toate acestea fac ”viaţa imposibilă în România pentru oamenii care trăiesc doar dintr-un salariu muncit cinstit sau din pensie”. Pus în fața acestei situații, Ministrul muncii, Marius Budăi, a promis că va ieşi la negocieri cu liderii sindicaliştilor, conform Antena 3.

„În primul rând, nu se respectă statul de drept în România prin faptul că legi organice ale Parlamentului României nu sunt puse în aplicare. Vorbim despre statutul personalului feroviar, vorbim despre statutul personalului silvic, vorbim despre legea 150 din 2017 privind salarizarea peronalului din domeniul public din funcţiile publice şi personal contractual, vorbim despre coşul minim de consum şi legea pensiilor civile şi militare.

Acestea sunt aspectele importante pentru noi. Dincolo de aceastea sunt şi aspecte de convergenţă, dar colegii de la CFR vă vor spune de ce am ajuns atât de prost”, a declarat Dumitru Fornea, Confederaţia Sindicală Naţională Meridian.

Foto: Facebook / Voinopol Mircea

Ce promisiuni a făcut Nicolae Ciucă

O delegaţie a sindicaliştilor a fost primită la Guvern de către premier şi ministrul Muncii. La finalul discuțiilor, Maxim Rodrigo, vicepreşedintele CSN Meridian, a declarat că Nicolae Ciucă a promis că va rezolva revendicările din sectorul feroviar, cum ar fi creşterea salariilor şi acordarea contribuţiilor de la bugetul de stat.

Foto: Facebook / Voinopol Mircea

„Am expus toate revendicările noastre, iar premierul ne-a asigurat că va rezolva problemele care ţin de Guvern. Este vorba despre acordarea compensaţiei reale pentru transportul feroviar, care să ţină cont de creşterile de preţuri la energie şi carburanţi, precum şi de gratuitatea acordată refugiaţilor ucraineni.

De asemenea, s-a angajat să urgenteze aplicarea unei hotărâri de guvern privind prestarea de servicii în sectorul feroviar de călători”, a susţinut liderul sindical, potrivit spotmedia.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati